BAĆOVIĆ PRIZNALA ULOGU U SLUČAJU “TUNEL”, VULJAJU I PIPEROVIĆU ODREĐENO TUŽILAČKO ZADRŽAVANJE

Sinoć su uhapšeni Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić

Povodom slučaja “Tunel” kod Osnovnog državnog tužioca saslušana je Katarina Baćović osumnjičena u predmetu kopanje tunela ispod Višeg suda. Ona je pred inspektorima priznala ulogu za koju se tereti u izvršenju krivičnog djela, potvrđeno je nezvanično za portal Dan.

Osim Baćović, saslušani su Ivica Piperović, Marijan Vuljaj. Njima je nakon saslušanja određeno tužilačko zadržavanje 72 sata. Kod tužioca je priveden i Nikola Milačić

Njih će saslušati saslušati tužilac Nađa Martinović.

Istragom su obuhvaćeni i Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić, za njima se traga.

Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, prema istrazi, tereti se za krivično djelo teška krađa i sprječavanje dokazivanja. To proizilazi iz naredbe za istragu u koju je portal Dan imao uvid.

Prema navodima istrage, ženska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora.

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci. Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić nisu saslušani od strane državnog tužioca, jer se nalaze u bjekstvu. Takođe, istragom je obuhvaćeno i više nepoznatih osoba.

Izvor: Dan