PREDSTAVNICI MZ ZATON POSTIGLI DOGOVOR SA UPRAVOM ZA SAOBRAĆAJ: TROTOARI I JAVNA RASVJETA ULAZE U PROCEDURU

Dogovoreno je da sve bude završeno tokom narerdne dvije godine, koliko je inače i rok za rekonstrukciju magistralnog puta Ribarevine – Poda, kaže Ivan Bojović.

Delegacija mještana Zatona održala je u Podgorici sastanak sa predstavnicima Uprave za saobraćaj na kojem je dogovoreno da u nerednih dvije godine budu riješeni svi njihovi zahtjevi, odnosno da ova mjesna zajednica dobije pješačke staze i javnu rasvjetu. To je za „Dan” potvrdio Ivan Bojović, koji je bio u delegaciji mještana Zatona.

– Održali smo sastanak sa Radomirom Vuksanovićem, direktorom Uprave za saobraćaj i njegovim saradnicima. Čvrsto nam je obećano da će zahtjevi mještana Zatona biti ispunjeni. Naravno, uz poštovanje svih zakonskih propisa i neophodnih procedura. Dogovoreno je da sve bude završeno tokom naredne dvije godine, koliko je inače i rok za rekonstrukciju magistralnog puta Ribarevine – Poda- kaže Bojović i dodaje da je dogovoreno da se u narednih 15 dana uđe u proceduru.

Saopštili smo da ćemo poštovati dogovor u nadi da će sve biti urađeno kako je saopšteno. U suprotnom bićemo prinuđeni opet da svoja prava tražimo radikalizacijom protesta i bloka dom izvođenja radova na teritoriji MZ Zaton. Budno ćemo pratiti realizaciju obećanja i biti konstruktivan partner ali i čvrsta brana zaštiti naših interesa – kaže Bojović.

Mještani Zatona zahtijevaju izmjenu projekta rekonstrukcije magistralnog puta Ribarevine – Poda izgradnju pješačke staze i javne rasvjete kroz Zaton od kuće Čampara u zaseoku Sakate do kuće Vreva u zaseoku Pašića polje.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović