GRAĐANI REAGUJU: FEKALIJE U SELU ŽILJAK HITNO SANIRATI

Već para dana u selu Žiljak kod Bistrice nesavjesni stanovnici odložili fekalije iz septičke rupe u kojoj se slivaju kanalizacije iz tri njihove kuće, kaže mještanin Vladan Čampar.

On ističe da su fekalije odložene na otvorenom u samom selu, na livadi njihovog rođaka, koji tu ne živi.

“Prijeti velika opasnost od raznih bolesti i infekcija. Kuće su blizu, a najbliža je nekih 40- 50 metara. Tu prolazi seoski pješački put, ljudi se kreću i provode stoku. U ovim toplim i još tropskim danima, gdje su i dalje temperature visoke, rizik od zaraznih bolesti je veliki”. Naglašava on.

Dodaje da su Policija i Komunalna policija jobaviještene, te da je Komunalna policija jizlazila na teren i napravila zapisnik o datom događaju, gdje su njihovi službenici konstatovali u razgovoru da će počinioci biti kažnjeni i da će se sanirati fekalije, što bi bilo najbolje zaoravanjen zemljišta, ali još niko ništa ne preduzima.

“Prozori od kuće ne smiju se otvoriti zbog insekata i zbog neprijatnog mirisa koji dopire. Nadležne službe, kojima je prijavljeno još ništa ne preduzimaju po ovom pitanju, kako bi se sanirale posljedice odlaganja kanalizacionog otpada, jer se ovdje radi o ugrožavanju zdravlja ljudi”. Zaključuje u apelu Čampar.