BJELASICA ZA SVE – BJELASICA NE MOŽE DA ČEKA

Tokom vikenda se u Bijelom Polju održala manifestacija “Bjelasica ne može da čeka”. Koju je u ovoj opštini organizovao Centar za sport i rekraciju. Njima je, kako su nam saopštili, bio cilj približiti Bjelasicu građanima i poslati poruku da se što prije treba završiti projekat Ski centar Cmiljača.

Oko pedeset učesnika je imalo priliku da uživa u prirodnim ljepotama Bjelasice, prilikom uspona na vrh Mučnica, i boravka u planinarskom domu Cmiljača. Učesnici su imali obezbijeđen prevoz, hranu, spavanje u domu i šatorima, druženje uz logorsku vatru i film. Podršku ovoj manifestaciji pružili su Služba zaštite i spašavanja Bijelo Polje, Vojska Crne Gore i Crveni Krst Crne Gore.

Učesnici su kroz manifestaciju “Bjelasica ne može da čeka”. Koju je organizovao bjelopoljski Centar za rekreaciju i sport, imali obezbijeđen prevoz, hranu, spavanje u domu i šatorima, druženje uz logorsku vatru i film.

Orgnizatorima je, kako ističu, bio cilj približiti Bjelasicu građanima Bijelog Polja i poslati poruku da se projekat Ski centar Cmiljača treba što prije završiti.

“Evo već tri godine ništa se ne dešava na bjelopoljskoj strani Bjelasice. Panini je nanijeta ogromna šteta, sama flora planine Bjelasice je znatno uništena. Evo kao i što možete vidjeti planini su nanijeti ogromni ožiljci. Bolje da nisu započinjali projekat, nego što su ga ostavili ovako na pola završen”. Kazao je vodič Dimitrije Dulović.

“Želimo da probudimo interesovanje građana da se rekreiraju na Bjelasici. A takođe i da pošaljemo poruku svim donosiocima odluka da odmrznu sve projekte”. Ističe direktor Centra za sport i rekreaciju u Bijelom Polju, Marko Maslovarić.

U ovim stavovima saglasan je i prvi čovjek Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, koji je učesnike dočekao kod planinarskog doma Cmiljače.

“Bjelasica ne može da čeka, ne samo Bjelasica, nego svi mi, građani Bijelog Polja, građani sjevera, svi koji smo vezani i živimo oko Bjelasice, ne možemo više da čekamo, već tri godine, potpuno se stalo sa projektom. Nažalost oprema ugrađena se polako devastira i propada, moramo da apelujemo na Vladu i ostale nadležne, da se što prije završi sa projektom”. Kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

Podršku ovoj manifestaciji pružili su Služba zaštite i spašavanja Bijelo Polje, Vojska Crne Gore i Crveni Krst Crne Gore.

Izvor: TV Vijesti

Novinarka: Alisa Hajdarpašić

https://fb.watch/n8izDz3AMJ/