BIJELO POLJE: POTPISIVANJE PETICIJE DA SE UGROŽENIM PENZIONERIMA OBEZBIJEDE DRVA ZA OGRIJEV

Ispred zgrade fakulteta u centru Bijelog Polja počelo je potpisivanje peticije da se podrže ugroženi penzioneri za nabavku drva za ogrijev.

Peticiju sprovode Udruženje penzionera i invalida rada sa najnižim primanjima. Nevladina organizacija Bjelopoljski demokratski centar i Udruženje za zaštitu prava radnika i nezaposlenih lica.

Predsjednik Udruženja penzionera i invalida rada sa najnižim primanjima Marko Hajduković saopštio je za Pobjedu da je prvog dana prikupljeno više od 200 potpisa te da očekuju više stotina potpisa koje će nakon završetka, organizatori lično predati nadležnim institucijama, prvenstveno Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

“Tražićemo da se penzionerima sa najnižim primanjima obezbijede subvencije u vidu pet metara ogrijevnog drveta. Ukoliko ne može da se obezbijedi drvo za ogrijev pod hitno obezbijediti novčane subvencije u iznosu koliko košta trenutno pet metara, a to je 350 eura.Sve ispod tog iznosa predstavljao bi ozbiljan atak na budžet ionako osioromašenih penzionera sa najnižim primanjima. Očekujemo da nas podrži veliki broj građana, s obzirom da u Bijelom Polju ima oko 1. 500 penzionera sa minimalnim primanjima. Opšte je poznato da su na sjeveru države zime duge i surove te smatramo da država mora da pomogne ovoj kategoriji građana jer ima menhanizam za to. To za državu nije veliki trošak, ali jeste velika pomoć ovoj najugroženijij kategoriji građana”. Poručio je Hajduković.

Organizatori su najavili potpisivanje peticije do kraja ove sedmice,kada će biti kompletirana i lično urgentno predata nadležnim državnim institucijama.

Izvor: Analitika