DIO RADNIKA EPCG SOLAR GRADNJE NEZADOVOLJAN UGOVORIMA; VUKSANOVIĆ: RADNICI ĆE PRIMATI VEĆU ZARADU

Električari i monteri zaposleni u kompaniji EPCG Solar gradnja sukobili su se jutros međusobno, uslijed potpisivanja novog ugovora kojim se predviđa da rade za osnovicu plus učinak po normi koja je postavljena. Dio radnika nije zadovoljan ovim rješenjem. Direktor ove Kompanije Ranko Vuksanović kazao za Portal RTCG da nije bilo razmirica, već određenih nejasnoća koje su riješene.

Kako su nam neki od radnika objasnili, plata po učinku im ne odgovara jer norma koju moraju da ostvare nije realna.

“Nemamo kola, nemamo materijala. Norma nije realno postavljena, koristimo svoja kola i često po dan čekamo ukoliko nešto fali, jer firma nije dobro organizovana. Norme za sve grupe nijesu iste, što je takođe izazvalo nezadovoljstvo”. Kazao je Portalu RTCG jedan od radnika.

Kako saznajemo, radnicima nije dopušten ni uvid u ugovor kojim se predviđaju ovakve izmjene.

Drugi monter, koji je takođe želio da ostane anoniman potvrdio je da je došlo do određenih razmirica ali da su ugovori produženi.

“Neko hoće da potpiše, neko neće. Malo je izmijenjena metodologija plaćanja, dobri radnici nemaju čega da se plaše”. Kazao je on.

Vuksanović: Nije bilo svađa, bilo nejasnoća

Direktor ove kompanije Ranko Vuksanović rekao je u izjavi za Portal RTCG da je danas preko 400 radnika zaključilo nove ugovore sa ESG.

“Kod manjeg dijela ranije zaposlenih bilo je nekih nejasnoća po pitanju uvođenja normativa. Nikakvih svađa nije bilo. Poslije pojašnjenja elemanata ugovora dio njih je odlučio da isti potpišu, jer su shvatili da će ukoliko nastave da rade moći da ostvare znatno veću zaradu”. Kazao je on.

Kazao je da izražava žaljenje što je još 500 radnika ostalo ispod crte i moraće da sačekaju novi konkurs i novu šansu.

“Takođe moram da izrazim i zadovoljstvo zbog ogromnog interesovanja za zaposlenje u Solar gradnji, što je još jedan o dokaza da većina građana vjeruje u našu kompaniju i njenu majku firmu EPCG”. Zaključio je Vuksanović.

Rtcg