ZBOG SUMNJE ZA STVARANJE KRIMINALNE ORGANIZACIJE UHAPŠENO VIŠE OSOBA

D. K. komesar za kriminalističko obavještajne poslove u bjelopoljskoj policiji uhapšen je u Bijelom Polju, zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije. Određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je specijalno policijsko odjeljenje sinoć i jutros osim policijskog službenika kriminalističko obavještajne analitike D. K. , slobode lišilo još dvije osobe.

“Zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i pretreslo njihove stanove i druge prostorije koje koriste, oduzevši veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću”, saopštio je Vukas Radonjić, potparol SDT-a.

Kako saznajemo, dugogodišnji pripadnik granične policije, D. K. je tokom 2020. I 2021. bio dio krimnalne organizacije, koju su formirali D. J. , Z. V., B. Lj. I Đ. G. Ova grupa navodno je švercovala drogu iz Crne Gore u Bosnu I Hercegovinu, a Kojović je prevozio i omogućavao nesmetan prelaz preko granice, te prenosio poruke ostalim pripadnicima kriminalne ogranizacije .

Kojovićj je određeno zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od bjekstva I uticaja na svjedoke I saučesnike. Prema nezvaničnim saznanjima u sinoćnjoj i jutrošnjoj akciji u Bijelom Polju, uhapšeni su i M. G. i D. P.

Izvor: Vijesti

Novinarka: Alisa Hajdarpašić

https://fb.watch/jAh5fyJlEb/