POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU BULEVARA OD JAZA DO AERODROMA TIVAT

Premijer Dritan Abazović i Uprava za saobraćaj potpisali su ugovor za izgradnju od Jaza do Aerodroma Tivat. Abazović je tom prilikom kazao da posle deceniju putni pravac koji ima najveće opterećenje u Crnoj Gori počinje svoju rekonstrukciju.

Između Budve i Tivta najveće su gužve u saobraćaju, naročito u toku ljeta, a građani koji obilaze primorje svjedoci su da to je to postao učestao problem, kazao je Abazović.

Ovo je podstaklo Vladu i Upravu za saobraćaj da što prije preduzme radnje za realizaciju zaključenja ugovora o izgradnji bulevara. Ja se nadam da će saobraćajne gužve biti manje i da će saobraćaj odvijati sugurnije i da će sve usluge građanima koji žive na tom putnu pravcu biti prije dostupne – poručio je premijer.

On je istakao da su imali obzira i prema zahtjevima građana Grblja.

– Želim da kažem da smo učinili sve da se postave takvi standardi i omugućili da se ima bolje servisiranje prema turistima – poručio je Abazović.

On je kazao da je porazno da se od Budve do Aerodroma u Tivtu putuje po nekoliko sati, kao i da je porazno da po nekoliko sati traje put od Tivat do Podgorice.

– Zato je ovo još jedan u nizu projekata koji treba da olakšaju saobraćaj u tom dijelu zemlje. Vjerujem da će prvorangirana kompanija obaveze odraditi kako je predviđeno ugovorom i da ćemo tokom ljetnje sezone imati izmijenjen režim saobraćaja ali dogovor je da se počne sa dionicama na kojima je najmanji protok saobraćaja. Najavio je Abazović.

Na ovom bulevaru, kako je kazao, radovi će biti intenzivirani nakon ljeta.

– Naša je ambicija da gradimo nastavak postojećeg autoputa. Kao i jadransko – jonski autoput, ali do tada postojeće putne pravce moramo rekonstruisati. Zaključio je premijer.

Izvor: Dan