GRUPA MJEŠTANA KUKULJA DEMANTUJU PORODICU HAJROVIĆ

Mještani Kukulja dostavili su VBP portalu saopštenje kojim demantuju porodicu Hajrović. I otkrivaju drugu stranu priče.

Povodom neistinitih insinuacija od strane porodice Hajrović, građani Kukulja i članovi biračkog odbora daju sljedeće saopštenje:

Dana 19.03. u mjestu Kukulje na biračkom mjestu broj 39, tj. u dvorištu škole došlo je do verbalnog sukoba, a potom i fizičkog napada koji su izazvali članovi porodice Hajrović. A u svojoj izjavi za televiziju Vijesti dali su lažne informacije. Kojima optužuju članove biračkog odbora kao i predsjednika MZ i građane da su im navodno obećali novac za njihove glasove.

U cilju istinitog informisanja javnosti želimo izjaviti sljedeće: Hajrovići kao glavni izazivači jučerašnjih sukoba prvo su verbalno napali građane upućujući im niz teških uvreda i prijeteći da će baciti bombu na biračko mjesto ukoliko im se ne bude dao novac za glasanje koje su izvršili.

Potom su lica Irfan, Selman i Jasmin Hajrović kao i njihovi roditelji i sestre krenuli u napad na biračko mjesto u namjeri da polome državni inventar i fizicki napadnu birački odbor.

U tom naumu spriječila ih je grupa građana koji su u tom trenutku izlazili sa biračkog mjesta, nakon čega su oni fizički nasrnuli na Refika i Mitka Bećirovića kao i Mirnesa Bandu koji su zaštitili napad na birački odbor i prekid glasanja.

Napominjemo da član odbora Esmedin Esko Alilović nije izlazio niti učestvovao u sukobu kao što su Hajroviće naveli u svom saopštenju. Što mogu potvrditi predsjednik komisije i ostali članovi.

Sve ono što su Hajrovići naveli u svom saopštenju je brutalna neistina kojom su pokušali da oštete ugled našeg sela.

Pozivamo Tužilaštvo da ispitaju po čijem scenariju i naređenju su Hajrovići došli da izazivaju nerede u MZ Kukulje.

Napominjemo da su Hajrovići od ranije poznati policiji i da imaju debio dosije za niz krivičnih djela.

S poštovanjem mještani Kukulja!

– Saopštenje dostavljeno redakciji VBP portala ispred grupe građana na čelu sa Mirnesom Bandom.