GORDANA MADŽGALJ – ČLANICA SENIORSKE REPREZENTACIJE CRNE GORE

Poziv seniorske reprezentacije veliki je san svakog sportiste. A kako je to biti dio najboljeg tima svoje zemlje sa 16 godina, mogu nam reći samo pojedini, među kojima je i Bjelopoljka Gordana Madžgalj.

U pitanju je dugogodišnja mlada odbojkašica Jedinstva, koja je napredovala mnogo brže nego što bi to možda bilo i za očekivati za njene godine. Pa poziv selektora Milorada Krunića za mladu Bjelopoljku predstavlja ogroman uspjeh i satisfakciju za pređeni put.

“Kada je stigao poziv za pripreme mlađih selekcija. A kasnije i seniorske, u njemu sam vidjela veliku šansu da se pokažem u što boljem svijetlu među najboljima. Ali, prije svega, posebno mi je bila velika čast i da napredujem i stičem iskustvo uz najbolju selekciju naše države, jer, naravno moja želja. Još kao mala je upravo bila da zaigram u dresu seniorske reprezentacije”. Priča Madžgalj.

Kako kaže, odmah se pronašla u odbojci.

“Odmah sam se pronašala u odbojci, već poslije prvih par treninga, znala sam da je to nešto čime želim da se bavim u budućnosti. Trudim se da težim ka tom svom cilju i želji svaki dan. Upravo su reprezentativni pozivi nešto što mi daje posebnu motivaciju da istrajem u ovom sportu”. Naglašava mlada odbojkašica Jedinstva.

Jedinstvo je ove sezone u jakoj konkurenciji pokazalo da mu je mjesto u eliti: “Liga je bolja i zahtjevnija u odnosu na prethodne sezone. Što se tiče nas, mi smo ove sezone oslabljene za dvije najiskusnije igračice, međutim uspjele smo da ostvarimo četiri pobjede u dosadašnjem dijelu sezone, naravno, potrudićemo se da ih na kraju sezone bude više”. Poručuje mlada reprezentativka.

Igrati za Jedinstvo je poseban osjećaj. A publika je, kako kaže, igrač više odbojkašicama na terenu u “Nikoljcu”.

“Osjećaj igrati za Jedinstvo je uvijek prelijep, pogotovo kada igramo pred svojom publikom, koja nam daje veliku podršku iz utakmice u utakmicu. Sve to na terenu osjećamo, publika je naš igrač više”. Zaključuje najbolja odbojkašica ekipe Mladena Miladinovića u sezoni na izmaku. A u kojoj Bjelopoljke imaju još dvije utakmice u okviru regularnog dijela Superlige.

Autor: Adnan Kuč

* Sponzor teksta Franca marketi