AMBASADORI ŠKOLE I GRADA

Učenici ,,Dušan Korać” učestvovali su u projektu Evropske asocijacije za muziku u školama (EAS) povodom Evropskog dana muzike (EuDaMus) čija je noseća tema ove godine bila ,,Muzika u nama” kompozitora Berta Apermonta.

“Organizatori su prepoznali osnovnu ideju naše škole kao veoma inovativnu. A u prilog tome govore i povratne reakcije od nacionalne koordinatorke za Crnu Goru Jelene Martinović Bogojević”. Ističe nastavnik Nenad Goljević koji je imao ulogu mentora u pomenutom projektu.

On dodaje da je kruna svega to što se učenici pojavljuju utrominutnom spotu zajedno sa ostalim školama širom Evrope, koji je uživio emitovan putem Zoom-a i YouTube Live Stream-a.

– Djeca su se pokazala kao uspješni ambasadori prvenstveno naše škole, a svakako i grada. Kao potvrda tome govori i činjenica da je spot postavljen na sajt EuDaMuS 2023. Naša škola je ostvarila zapažen uspjeh jer je našla svoje mjesto na onlajn muzičkoj mapi među brojnim osnovnim školama širom Evrope, što nas čini veoma ponosnim”. Dodaje direktorica škole Todora Popović.

Solisti su bili Majra Hodžić, Merisa Mujanović, Lejla Hot i Petar Cvijović. Mentor, idejni tvorac i autor teksta je Nenad Goljević.

“Zahvalnost dugujemo i djeci iz integrisano odjeljenja koji su zajedno sa svojim nastavnicama defektološkinjama Tanjom Nedović i Sanjom Pešić uzeli učešća u ovom projektu”. Ističe Popović.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović