OSNOVNOJ ŠKOLI “NEDAKUSI” POKLONJENA JAVNA RASVJETA I REFLEKTORI

Osnovna škola ,,Nedakusi” u istoimenom bjelopoljskom naselju, gdje nastavu pohađa 170 učenika, kao donaciju dobila je javnu rasvjetu koja je prije dvije večeri puštena u rad. Kako je saopštio direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove Mirko Damjanović, inicijativa je potekla od bivšeg učenika Luke Radovića. Kako bi doprinio da škola u kojoj je naučio prva slova dobije ono što joj je u ovom trenutku najneophodnije.

Radović je inicijativu realizovao zajedno sa svojim drugovima iz Bratstva pravoslavne omladine ,,Sveti kralj Milutin”.

– Zajedničkim sredstvima pokazali su dobru voljuda škola i dvorište budu osvijetljeni na najbolji mogući način. S obzirom na to da naša škola još uvijek nema fiskulturnu salu, kojoj se nadamo u narednom periodu, naši učenici, ali i djeca i mladi iz Nedakusa, sada mogu pod reflektorima da se bave sportskim aktivnostima na školskom poligonu – ističe Damjanović.

Prema njegovim riječima, ranije su postavljene i video-kamere, koje su dobijene od Ministarstva prosvjete, tako da je uz reflektore ambijent upotpunjen.

– Ovo je pravi primjer ostalima, ne samo našim bivšim đacima, nego i lokalnoj sredini, opštini i državi da se uključe u slične aktivnosti i pomažu škole, vrtiće, bolnice… Da svoju dobru volju pretoče u pomoć – poručio je Damjanović.

Želja da se uradi dobro djelo.

Luka Radović je svoje školovanje završio u Americi, a ovaj nekada uspješan košarkaš nije krio oduševljenje što je mogao i na ovaj način da pomogne svojoj školi.

OSNOVNOJ ŠKOLI “NEDAKUSI” POKLONJENA JAVNA RASVJETA I REFLEKTORI

– Sredstva smo sami donirali sa željom da se uradi dobro djelo. Mi u Bratstvu pomažemo tamo gdje treba i koliko možemo. Nadamo se da ćemo sa ovakvim akcijama nastaviti u narednom periodu i biti drugima motivacija da školi pomognu – kazao je Radović. Dodajući da očekuje da se boravak djece i mladih na poligonu malih sportova poveća.

Članovi Bratstva ,,Sveti kralj Milutin” nedavno su organizovali akciju dobrovoljnog davalaštva kada su prikljupene 23 jednice krvi.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović