SULJEVIĆ: TREĆI JANUAR JE NAJZNAČAJNIJI DATUM U BOGATOJ ISTORIJI NAŠEG GRADA

Svečana sjednica Skupštine opštine Bijelo Polje, povodom 3. januara – Dana oslobođenja i Dana opštine, održana je danas u Centru za kulturu ‘’Vojislav Bulatović Strunjo’’.

Otvarajući svečanu sjednicu, kojom je obilježeno 78 godina slobode našeg grada, predjsednik SO Bijelo Polje, Ernad Suljević, kazao je da je treći januar najznačajniji datum u bogatoj istoriji našeg grada.

“Današnji dan prožet je iskrenim ponosom i dužnim poštovanjem prema precima, znanim i neznanim ljudima, koji su svoje živote utkali u slobodu našeg grada. Tako je na današnji dan, prije 78 godina, prostor Bijelog Polja obasjalo sunce slobode najvećeg ideala i vrijednosti svakog pojedinca i svakog društva”, rekao je Suljević.

On je podsjetio da su tokom NOR-a, 863 borca iz bjelopoljskog kraja ugradila svoje živote u temelje slobode, a da je još 560 ljudi, žena i djece stradalo.

“Bivši bjelopoljski srez iznjedrio je pet narodnih heroja – Rifata Burdžovića Trša, Aleksu Beća – Đilasa, Tomaša Žižića, Milovana Jelića i Radomira Rakočevića. Ove činjenice nas obavezuju da se sa posebnim pijetetom odnosimo prema žrtvama palim za slobodu. I danas, kao i tada, sjećanjem na sve one koji su dali živote za slobodu koju baštinimo u svojoj državi, Crnoj Gori, činimo to sa pijetetom i poštovanjem, ali i obavezom čuvanja od zaborava, između ostalog i kulturom sjećanja kako to danas radimo”, istakao je predsjednik SO.

Svoj doprinos razvoju, obezbjeđujući stabilne uslove, kao nesporno osnovnu pretpostavku za rad lokalne uprave, kako je poručio Suljević, mora dati i opštinski parlament.

“Parlament koji je prepoznat kao mjesto u kojem se odlučuje u atmosferi tolerancije, razumijevanja i uvažavanja, što izvjesno može poslužiti za primjer i šire, zahvaljujući svim odbornicima pojedinačno”, dodao je Suljević.

Izvor: RBP