AUTOBUSI EPCG VOZE GRAĐANE PLJEVLJA NA ŽABLJAK KAKO BI BORAVILI NA ČISTOM VAZDUHU

Direktor Elektroprivrede Nikola Rovčanin kazao je da je ovo dodatna akcija EPCG u cilju smanjenja uticaja zagađenog vazduha na život i zdravlje građana Pljevalja, pored kratkoročne mjere smanjenja računa za struju od 50 odsto.

Autobusi Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) danas će besplatno prevoziti građane Pljevlja na Žabljak kako bi boravili na čistom vazduhu, s obzirom da se u najsjevernijem crnogorskom gradu ovih dana bilježi ekstremno zagađenje vazduha.

AUTOBUSI EPCG VOZE GRAĐANE PLJEVLJA NA ŽABLJAK KAKO BI BORAVILI NA ČISTOM VAZDUHU

To je na fejsbuk stracnici objavio izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Planiran je polazak autobusa u 11 sati ispred zgrade Opštine Pljevlja.

Rovčanin je Vijestima kazao da će za prevoz građana biti angažovana tri autobusa i da će, ukoliko bude interesovanja građana, slične akcije organizovati i narednih dana.

“U dogovoru sa našim prijateljima sa Žabljaka iz Nacionalnog parka ‘Durmitor’, Opštine Žabljak i Skijališta Perom Popovićem, Darkom Šljivančaninom i Marinkom Purićem posjetiocima iz Pljevalja biće obezbijeđeno besplatno korišćenje žičare na Savinom kuku i besplatan ulaz na Crno jezero”, kazao je Rovčanin.

Ovo je dodatna akcija EPCG u cilju smanjenja uticaja zagađenog vazduha na život i zdravlje građana Pljevalja, pored kratkoročne mjere smanjenja računa za struju od 50 odsto na januarski račun građanima Pljevalja.

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore građanima Pljevalja odobrio je dodatni popust od 30 odsto u dijelu za aktivnu energiju na januarske račune zbog velikog zagađenja vazduha.

To je na svom fejsbuk profilu objavio izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin.

“Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić (EPCG) obavještava javnost da je Odbor direktora donio odluku da se kupcima iz kategorije „Domaćinstva“ na teritoriji opštine Pljevlja za mjesec januar odobri dodatni popust na aktivnu energiju od 30 odsto, što bi, sa ranije odobrenim popustima, značilo da će Pljevljaci januarski račun plaćati s ukupnim popustom od 50 odsto. Ova mjera je motivisana činjenicom da je opština Pljevlja, po osnovu zagađenja vazduha, trenutno u alarmantnoj situaciji, a EPCG, kao društveno odgovorna kompanija, koja značajan procenat proizvodnje ostvaruje upravo u Pljevljima, na ovaj način želi da pruži doprinos smanjenju emisije štetnih gasova”, napisao je Rovčanin.

Pozvao je kupce iz Pljevalja, koji koriste ugalja kao izvor toplotne energije, da pređu na druge izvore, “kako bismo, zajedničkim snagama, doprinijeli poboljšanju situacije u ovoj opštini”.

“Vjerujemo da je popust od 50 odsto za januarski račun snažan stimulans za tako nešto”, napisao je Rovčanin.

Odbor direktora EPCG 20. decembra odobrio je građanima Pljevlja popust od 20 odsto na na račune za struju u dijelu aktivne energije.

Odluka je donijeta na inicijativu Rovčanina.

Popust je odobren za januar, februar i mart naredne godine godine.

Rovčanin je tada kazao da je popust Pljevljacima ove grejne sezone povećan duplo s obzirom da je prošle godine iznosio 10 odsto.

“Imajući u vidu doprinos TE Pljevlja u godini eneragetske krize kao i činjenicu da su Pljevlja radom rudarsko energetskog kompleksa izložena zagađenju, to je odlučeno da se obezbijedi popust kao stimulans smanjenju zagađenja”, kazao je Rovčanin.

Izvor: BAO