WIKIPEDIA: TARZAN MILOŠEVIĆ

Pročitajte koje su informacije dostupne o našem sugrađaninu Tarzanu Miloševiću na najpoznatijoj internet enciklopediji Wikipedia.

Miloševića neki građani komentarišu kao predsjednika Opštine u čijem je mandatu izgrađen niz infrastrukturnih projekata, dok drugi komentarišu da je prezadužio našu Opštinu.

Tarzan Milošević (Bijelo Polje, 28. jul 1954) je crnogorski političar i diplomata srpskog porijekla, nekadašnji ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore i narodni poslanik Skupštine Crne Gore, kao i trenutni ambasador Crne Gore u Republici Srbiji.

Tarzan Milošević je rođen 28. jula 1954. godine u Bijelom Polju. Pošto se porodica nije mogla složiti kako da mu daju ime, otac je odlučio da se zove Tarzan, budući da su tada bili popularni filmovi u kojima je američki glumac Džoni Vajsmiler tumačio lik Tarzana.

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Politička karijera

Predsjednik Opštine Bijelo Polje je bio u tri mandata, od 2001. do 2010. godine.

U Vladi Igora Lukšića je bio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, od 29. decembra 2010. do 4. decembra 2012. godine.

Više puta je biran za poslanika Skupštine Crne Gore.

Bio je član Glavnog odbora i politički direktor Demokratske partije socijalista.

Ambasador u Srbiji

Milošević je 24. oktobra 2019. godine, kao ambasador Crne Gore u Republici Srbiji, predao akreditive predsjedniku Republike Aleksandru Vučiću.

Wikipedia je internet enciklopedija slobodnog sadržaja na više od 300 jezika koji razvijaju dobrovoljci pomoću softvera MediaWiki. Članke na njoj može mijenjati svako sa pristupom internetu.

Pritom je neophodno držati se smjernica i preporuka koje je usvojila zajednica.