DOM STARIH: POKRENULI SMO INTERNE PROCEDURE

Iz Doma starih “Bijelo Polje” kazali su da je rasvjetljavanje tog slučaja prije svega u njihovom interesu, jer se radi o optužbama na koje ne mogu ostati ravnodušni.


Objasnili su da je C.S. u tu ustanovu smještena 18. Juna 2021. posredstvom Centra za socijalni rad, a preminula 19. Oktobra 2022. godine.


Dodaju i da je na dan smrti njena porodica, koja je došla da preuzme tijelo počivše, tvrdila da nedostaje zlatna burma i zlatan zub koje je pokojnica imala.


”JU Dom starih ‘Bijelo Polje’ nakon obavještavanja porodice pok. C. S. o nestanku zlatne burme i zlatnog zuba sa tijela pokojnice obavijestila je policiju i nadležno tužilaštvo u Bijelom Polju koji organi su preduzeli zakonske radnje po našoj prijavi i već su preduzeli određene korake i koji organi će dati svoj kranji sud o predmetnom obavještenju, kako bi smo mi mogli da reagujemo u cilju čuvanja digniteta doma i svih zaposlenih i korisnika koji borave u njemu. Opreza radi, u skladu sa pravilnicima koji su na snazi u našoj ustanovi, pokrenuli smo interne procedure na način što smo uzeli izjave od zaposlenih koji su tog dana bili u kontaktu sa pok. C. S.”, kazali su iz te ustanove.

DOM STARIH: POKRENULI SMO INTERNE PROCEDURE


Oni ističu da prilikom prijema C. S. nijesu prijavljene dragocjenosti na čuvanje u blagajnu doma:
”A što se tiče stvari koje korisnik drži kod sebe. ustanova ne preuzima odgovornost za nestanak ili gubitak istih, jer se radi o kolektivnom smještaju, i nemoguće je kontrolisati imovinu korisnika svakodnevno. Upravo iz ovog razloga imamo blagajnu koja dragocjenosti korisnika deponuje u sef i vodi evidencijuo istim”.


”Rasvjetljavanje ovog slučaja je prije svega nama u interesu, jer se radi o optužbama na koje ne možemo ostati ravnodušni. Ovo iz razloga što je JU Dom starih ustanova kojoj je prvi put da se susreće sa optužbama ovog tipa, i zato što smo ustanova koja je fokusirana sigurnost lica koja borave u njoj, jer se mahom radi o starim i nepokretnim licima, te da ovakav slučaj, ponavljam prvi put da se susrećemo sa ovakvim optužbama”, piše u odgovorima iz tog Doma.


Izvor: ND Vijesti