VLADA SMIJENILA DIREKTORA ANB-A SAVA KENTERU

Nekome nije odgovaralo to što je ANB profesionalno radila u prethodnim mjesecima, kazao je on.


Vlada Crne Gore smijenila je vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Sava Kenteru, saznaje Portal RTCG.


Odluka je donešena na predlog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.


Kako TVCG nezvanično saznaje, Abazović je jutros, neposredno nakon 2BS u direktornom razgovoru sa Kentrom, najavio da će predložiti njegovu smjenu.

VLADA SMIJENILA DIREKTORA ANB-A SAVA KENTERU


Upitan da prokomentariše vijest da ga je Vlada na elektronskoj sjednici smijenila sa mjesta direktora ANB-a, Kentera je izjavio da takav potez Vlade mnogo govori o tome kakva je to Vlada, kao i o hrabrosti Abazovića, koji mu to, kako navodi, nije saopštio jutros, dok je bio na Forumu u Budvi.

Nekome nije odgovaralo to što je ANB profesionalno radila u prethodnim mjesecima. Meni odgovara, ja ću kao slobodan čovjek moći mnogo više da kažem, nego dok sam bio šef ANB-a- istakao je Kentera.


Na pitanje novinarke šta će moći više da saopšti kao slobodan čovjek, nego kao šef ANB-a, Kentera je odgovorio:

Nemojte da bilo ko misli da ću sada, kada više nijesam šef ANB-a, govoriti o stvarima koje izlaze iz uzusa nekih normi koje bi šef službe trebao da zadrži- naveo je Kentera.


Istakao je da će se držati pravila, jer ne želi, kako je naveo, da šteti službi.

Ta služba ima mnogo kvalitetnih ljudi. Ne želim da bilo ko misli da tamo rade kriminalci ili ljudi koji su povezani sa kriminalom. U toj službi ima izuzetno dobrih, časnih i kvalitetnih ljudi. Prije svega, profesionalaca- dodao je Kentera.


Kentera navodi da je potvrda rada ANB-a u proteklih nekoliko mjeseci rezultat tih operacija, ali i međunarodna priznanja koja su stigla sa najviših adresa.

Nijesam to uradio sam. Uradio sam sa svojim ljudima, sa istim ljudima koje premijer optužuje da su upleteni u određene stvari- kazao je Kentera.


On je pozvao sve da, ako imaju neke dokaze, predaju ih tužiocima.

Izuzetno sam ponosan na svaku stvar koju sam uradio sa svojim timom i za ovu državu. Nastaviću da se borim za pravu, zapadno orjentisanu Crnu Goru i da bilo ko misli da može skrenuti ovu državu sa tog puta, neka zna da je u jednoj velikoj zabludi- zaključio je Kentera.


Kentera je, podsjetimo, imenovan za v.d. direktora ANB-a 5. maja, nakon smjene Dejana Vukšića.


Izvor: Dan