VOJINOVIĆ U TOMAŠEVU

Ministar prosvjete Miomir Vojinović, posjetio je danas OŠ „Krsto Radojević“ u Tomaševu, nadomak Bijelog Polja i obišao radove na školi koji su finansirani donacijom Vlade Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih američkih država.

Ambasada SAD, u saradnji sa Kancelarijom za odbrambenu saradnju (ODC), kao i tijesnom saradnjom sa Ministarstvom prosvjete, realizuje projekte rekonstrukcije škola širom Crne Gore.

Projekat se realizuje na način da američka Ambasada u Crnoj Gori obezbjeđuje najveći dio sredstava i sprovodi međunarodnu tendersku proceduru za izbor izvođača radova, za svaku fazu pojedinačno. Jedan dio sredstava na ovom projektu obezbjeđivalo je Ministarstvo prosvjete i to u dijelu izrade projektne dokumentacije i nadžora nad radovima.

JU OŠ „Krsto Radojević“ Bijelo Polje je škola koja ima oko 100 učenika. Radovima koji su počeli u avgustu ove godine, predviđena je zamjena unutrašnjih vrata, adaptacija unutrašnjih prostorija, postojećih toaleta, đačkih i nastavničkih, krova na školskom objektu, fasade, elektroinstalacija i ugradnja centralnog grijanja.