Na lokalitetu Patkova otoka u naselju Loznice u Bijelom Polju u toku je druga faza uređenja sportsko-rekreativne zone Otoka. Podrazumijeva i izgradnju trim-staze dužine 400 metara, kao i dva terena za basket i odbojku na pijesku sa tuševima i klupama.

Uz to slijedi i ozelenjavanje sa zaštitnim mrežama oko terena.

Kako je za “Vijesti” kazao predsjednik Opštine Petar Smolović, na ovim terenima će se već tokom avgusta održati turniri u basketu i odbojci, a vrijednost radova iznosi oko 40 hiljada eura.

“Rješavanje decenijskog problema Otoke koje je bilo odlagalište nelegalnog otpada i kultivisanje u spotsku zonu naišlo je na oduševljenje građana. Pored ovih terena urađena su još dva manja igrališta kod vrtića škole ‘Marko Miljanov’ u gornjem dijelu grada i kod sindikalnih zgrada u Nikoljcu”, kazao je on.

Lokalitet Otoka postao je posljednja dva mjeseca omiljeno mjesto za rekreaciju mališana i odraslih Loznica, Rasova, ali i Pruške i cijelog grada.

“U prvoj fazi izgrađen je fudbalski teren, igralište i teretana na otvorenom, sa česmom, rasvjetom i mobilijarom”, kazao je Smolović.

Predsjednik ističe da će ova zona, od nekadašnjeg odlagališta otpada postati najljepša centralna zelena zona grada, koju će koristiti čitav grad.

Ovih dana u sklopu uređenja Otoke u toku je i sanacija dijela puta do tog lokaliteta koji je potonuo, a biće proširena i raskrsnica s obilaznice prema Loznicama, zbog bezbjednosti saobraćaja.

Izvor: Vijesti

Novinarka: Jadranka Ćetković