Predstava „Moj dom od paučine”, u izvođenju učenika rasovske škole „Vladislav Sl. Ribnikar“, a u režiji profesorice Zagorke Rakonjac, proglašena je za najbolju na 13. Festivalu dječijeg teatra Crne Gore.


Mladi glumci su na tradicionalnoj pozorišnoj smotri u Baru, izveli sjajan pozorišni komad, kojim su poručili da djeca sa smetnjama u razvoju zaslužuju pažnju i ljubav, kao i sva, te da ne smiju biti diskriminisana i odbačena od društva.


Profesorica Zagorka Rakonjac, koja je i režirala predstavu ,,Moj dom od paučine” kazala je da je jako ponosna na svoje učenike, koji su još jednom pokazali glumački talenat.


“Predstava je snažna i zaista nosi značajnu poruku, djeca su bila izuzetna, uspjela su da probude snažne emocije i kod publike. Svi su disali jednom dušom, toliko su i ‘osjetili’ te uloge, tako da je poruka morala stići do gledalaca. Takođe, s obzirom na dosadašnje pohvale od eminentnih stručnjaka, nadali smo se pobjedi i sa ovog festivala vraćamo se zadovoljni i ponosni”, istakla je Rakonjac u izjavi za Radio Bijelo Polje.


Rakonjac je dobila i nagradu za najbolju režiju, kao i drugo mjesto za scenografiju.


Talentovana Hana Balić osvojila je prvo mjesto za najbolju glavnu žensku ulogu, Ksenija Gutić nagrađena je za najbolju žensku sporednu ulogu Kseniji Gutić, dok je treću nagradu za sporednu mušku ulogu dobio Said Kolić.


U okviru 13. Festivala dječijeg teatra Crne Gore izvedeno je 19 pozorišnih komada.


Uloge u predstavi tumače:


Ćerka-Hana Balić
Majka-Ksenija Gutić
Otac-Said Kolić
Brat-Ismar Ćorović
Dječak-Almin Gredić
Djevojčica 1-Emina Pućurica
Djevojčica 2-Snežana Knežević
Maler-Nađa Joksimović
Crni pauk 1-Teodora Šekularac
Crni pauk 2-Anastasija Furundžić
Crni pauk 3-Nejra Martinović
Crveni pauk 1-Nađa Joksimović
Crveni pauk 3-Ajša Badžić
Doktor 1-Almina Begović
Doktor 2-Emina Pućurica
Doktor 3-Nađa Joksimović
Doktor 4-Džejla Sijarić
Vođa grupe-Said Kolić
Djevojčica 3-Elena Šćekić
Policija-Draga Veličković
Autorka: Sanja Dulović
Foto: privatna arhiva