I ova godina za frizera Eldina Krivošića bila je jako uspješna, što potvrđuju i nagrade za najboljeg frizera fantasy stila na evropskom prvenstvu, kao i priznanje AWARD-a za doprinos frizersko-kozmetičkoj struci na svjetskom nivou.


O nagradama, uspjesima i budućim planovima, ovaj poznati frizer govorio je u emisiji ,,Vrijedne ruke“ Radija Bijelo Polje, i kazao da sva dodijeljena priznanja nose i veliku odgovornost.


,,Ja sam specifičan slučaj koji je prvo osvojio svjetsko, pa zatim evropsko prvenstvo. Napravio sam malu pauzu, nijesam se takmičio tri godine, tako da sam na ovom takmičenju u maju nastupio online, i predstavio ono što žiri voli da vidi, što je interesantno i kreativno. Sama prijava, u izuzetno jakoj konkurenciji, nosi veliku odgovornost. Dokazao sam, da svojim znanjem, umjećem i frizerskim vještinama, možemo parirati na svjetskoj sceni“, istakao je Krivošić.


Krivošić se na online takmičenju na evropskom prvenstvu predstavio fantasy fizurom.


,,To je nenošljiva moda koja ističe kreativnost i prikazuje šta se sve može uraditi sa kosom. Sami elementi te fantazije mogu da se koriste u svakodnevnim frizurama, ali je zaista revijalna, više karnevalska i pozorišna. Za tu kreaciju pripremao sam se pola godine, vodeći računa o svakom detalju. Zbog previše obaveza u salonu, nijesam radio svakog dana, ali eto, uspio sam da se domognem prvog mjesta“, priča Krivošić. Podsjetimo, Eldin je 2017. godine osvojio prvo mjesto na svjetskom takmičenju frizera u Parizu.


U emisiji „Vrijedne ruke“ on je otkrio da namjerava da prestane da se takmiči i ozbiljnije posveti sudijskom dijelu posla, a odgovarajući na pitanje koliko naše sugrađanke njeguju svoju kosu, kaže da su Bjelopoljke, bez pretjerivanja, među dotjeranijim ženama, bez obzira na godine.


„Ne sređuju se samo za ,,događaje“, već svakodnevno. Uvijek savjetujem svoje klijente da je malo – dosta. Ne volim ništa pretjerano ili cirkuzantno, iako se tako predstavljam na takmičenjima. Volim jednostavnost i kada radim promjene frizure kod nekoga, uvijek idem laganijem putem, koristeći što prirodniji način da dođem željene boje“.


Izvor: Radio Bijelo Polje
Autorka: Eldina Bećirović
Foto: Vladimir Jelić