U proteklih nedjelju dana, zaposleni u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje, distribuirali su humanitarnu pomoć u vidu hrane i higijene za preko trideset porodica sa teritorije bjelopoljske opštine.


Sekretar opštinskog Crvenog krsta Zoran Rudić, istakao je da je broj zahtjeva za ovim vidom pomoći povećan, te da ova humanitarna organizacije istu obezbijeđuje uz pomoć lokalne samouprave, Crvenog krsta Crne Gore, sopstvenih sredstava, da je broj donatora smanjen što dodatno otežava kvalitetan odgovor na humanitarne izazove.


“Trudimo se da kroz partnerstva, obezbijedimo dodatne humanitarne pakete, kako bi do kraja godine odgovorili na još jedan broj zahtjeva koji su opravdani i na taj način završili 2021. godinu, koja je bila puna izazova za našu organizaciju. Današnja podjela za peko trideset porodica, odnosila se na višečlane porodice, koje su kroz izradu socijalne anamneze, bile prioritet”, dodao je Rudić.


Pojava koronavirusa po mišljenju Rudića, u prvi plan je stavila aktivnosti vezane socijalu djelatnost, nabavku humanitarne pomoći, podjelu iste, dopremanje do ugroženih sugrađana i sl. ali zaposleni i volonteri nijesu zapostavljali ni ostale djelatnosti kako bi u pomogli svima kojima je pomoć potrebna.


“I u narednom periodu realizujući brojne aktivnosti nastavićemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku i pomažemo svim onim sugrađanima kojima je pomoć potrebna, a u domenu rada je naše organizacije. Do kraja godine organizovaćemo akciju dobrovoljnog davanja krvi, uručićemo preko 600 novogodišnjih poklon paketića našim najmlađim mališanima, sprovesti obuku iz prve pomoći, organizovati seminar vezan za program “Inovativne usluge za starije u zajednici”, i sl .”, zaključio je Rudić.