Prema pisanju portala Borba, bliskom DF-U na sjutrašnjoj sjednici Vlade smijenjena će biti direktorica Nacionalnih parkova Jelena Kljajević.
Ona je visoka funkcionerka DNP-a, članica Predsjedništva stranke Milana Kneževića, a na dužnost direktorice je stupila 15. januara ove godine sa mandatom na četiri godine.


Iako je poslije razrješenja Elvira Klice, kadra Socijaldemokrata naslijedila propalo javno preduzeće i 3.000 evra na računu, te kriminal, dugove, rasulo u organizaciji rada, rasipništvo i nedomaćinsko poslovanje, za vrlo kratko vrijeme je u saradnji sa tadašnjom predsjednicom Upravnog odbora Marinom Jočić, ostvarila sjajne rezultate i posrnulo preduzeće izvela na put ozdravljenja i oporavka.


Nakon što je krajem jula, zbog javno izrečenog stava o premijeru Krivokapiću, ekspresno i bez obrazloženja smijenjena Marina Jočić na konferenciji za medije je izjavila da se za samo osam mjeseci, zajedno sa direktoricom Jelenom Kljajević i timom koji je sa žarom radio, značajno smanjen dug preduzeća, te da je na računu poslije isplate zarada ostalo gotovo 550.000 evra, kupljene su nove kamere, čamci, oprema, vozila, organizovane nove službe, napravljena velika ušteda u poslovanju i još mnogo toga.


Aktuelnom premijeru Zdravku Krivokapiću očigledno smetaju odlični rezultati kadrova Demokratskog fronta, i po ko zna koji put planira da javnosti pokaže da ga stručnost, domaćinsko upravljanje i uspjesi u radu ne zanimaju, već po ustaljenom, višedecenijskom DPS maniru vrši političku odmazdu svih onih koji mu stanu na put i čiji mu jasno i javno iskazani stavovi ne odgovaraju.