Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović reagovao je povodom informacije da su obustavljeni vozovi koji saobraćaju iz Bijelog Polja za Bar i iz Bara za Bijelo Polje.


U svom reagovanju predsjednik Smolović je naveo da nestručnim i neprofesionalnim odnosom rukovodstva dva državna preduzeća najviše trpe građani.


“Zaustavljanje željezničkog saobraćaja je i problematično zbog toga što vozom najviše putuju građani sa sjevera jer je to najjeftniji vid prevoza, a treba istaći da su vozovi zaustavljeni i za studente u ispitnom roku” – zaključio je predsjednik Opštine Bijelo Polje.

Smolović će kako je saopštio, zvaničan protest uputiti ŽPCG i ŽICG kao i resornom ministarstvu Kapitalnih investicija.


Podsjećamo, željeznički prevoz Crne Gore saopštio je da je obustavljen saobraćaj dva voza – iz Bijelog Polja za Bar koji je trebao da krene u 9:38 sati i iz Bara za Bijelo Polje čiji je polazak planiran za 15:30.

“Željeznička infrastruktura Crne Gore bez saglasnosti Željezničkog prevoza Crne Gore obustavila saobraćaj vozova br. 6103 u 09:38h iz Bijelog Polja za Bar i voza br. 6102 u 15:30h iz Bara za Bijelo Polje, nakon zvaničnog objavljivanja novog reda vožnje”, saopšteno je iz Željezničkog prevoza.


Željeznički prevoz Crne Gore je, kako bi izašao u susret korisnicima svojih usluga, organizovao privremeni alternativni prevoz autobusima sa istim polascima iz Bara i Bijelog Polja.


Izvor: Kodex