Džudisti “Favorita” osvojili su osam medalja na XV Međunarodnom džudo turniru održanom juče povodom Dana oslobođenja Podgorice.


Zlatnu medalju osvojila je Ferida Mušović, srebrnim su se okitili Hana Džogović, Šejma Zekić i Elvis Destanović, dok su do bronzane medalje došli Amina Džogović, Ibrahim Avdić, Adis Sijarić, i Nađa Joksimović.

U borbi za medalju malo sportske sreće nedostajalo je Emiru Atulahoviću, Mensuru Hotu i bliznakinjama Kani i Kaniti Džogović.


Trener džudista “Favorita”, Enes Camić, kazao je da je zadovoljan rezultatom, s obzirom da je nekima jučerašnje takmičenje bilo prvo na kojem su nastupili.

“Na turniru je učestvovalo 540 takmičara iz zemalje i regiona, što zaista govori o kvalitetu ovog takmičenja, koje je trajalo čak 10 sati”, rekao je Camić.


Na turniru, kako je napomenuo Camić, sudio je i dugogodišnji član “Favorita”, Dajlan Mekić, a nastup su pomogli JU Centar za sport i rekreaciju i Služba za zajedničke poslove Opštine Bijelo Polje.


Camić je najavio i da će 29. decembra biti održano i klupsko takmičenje, a istakao je da će svi dobiti medalju, bez obzira na ishod borbe, a nakon toga planirano je i polaganje za učeničke pojaseve.


Izvor: RBP
Foto: Džudo klub “Favorit”