Gradski hor je ove godine učestvovao na međunarodnom festivalu horova ‘’Melodianum’’ u Kikindi, zbog pandemije izazvanom virusom COVID 19 Kulturni centar Kikinda i Organizacioni odbor donijeli su odluku da festival bude održan online. Prijavljeni učesnici su slali svoje audio – video snimke koje su preslušavali članovi žirija. Na festivalu je učestvovalo preko 50 horova u 10 kategorija, i 5 zemalja iz okruženja.


Žiri festivala činili su stručnjaci iz oblasti muzike kao što su prof. Igor Sarajlić – doktorant, doc.dr. Jelena Trakilović i Miroslav Arbanovski. Svečano otvaranje festivala bilo je putem društvene mreže facebook video prenosom uživo. Učestvovali smo u kategoriji F (kompozicije sa instrumentalnom pratnjom) i osvojili srebrnu medalju (85 bodova).

Kompozicije koje smo prijavili za takmičenje su bile: ,,Pjesmo moja’’ – arr. Bojan Stanković & Petar Jokić, ,,Pukni zoro’’ – Magnifico arr. Miloš Vojinović, i ,,Adeimus’’ – Karl Jenkins. Posebna nam je čast što smo nastupali na festivalu kao jedini hor iz Crne Gore i pred jakom konkurencijom predstavili našu državu Crnu Goru na najbolji način, a ponosnim učinili naš grad – Bijelo Polje.


Veliki udio u tome imaju dirigentice Jelena Đaković i Julijana Vujošević koje su svojim radom i trudom ovaj hor dovele do drugog mjesta. A posebno mjesto zauzima korepetitorka Milena Đurovič koja nas je pratila za klavirom, s obzirom na to da smo se takmičili u kategoriji. gdje su se izvodile kompozicije sa klavirskom pratnjom.


Ovo je zajednički trud svih članova Gradskog hora i uspjeh svih nas. Nakon više od godinu dana smo konačno našli način da se okupimo i pripremimo novi repertoar sa kojim ćemo se predstaviti, prvo u Crnoj Gori a dalje ako dozvoli situacija i u zemljama okruženja.