Nevladina Organizacija Multimedijal Montenegro (MMNE), kroz projekat „Eu info Kutak na sjeveru Crne Gore“ organizovala je kviz „Koliko poznaješ EU?“.


Cilj održavanja kviza bio je da mladi kroz ovakve aktivnosti nauče što više o Evropskoj Uniji, a prema riječima učesnika kviz im je pomogao i unaprijedio znanja o EU. Pobjednik kviza Haris Bučan saopštio je:

„Bilo mi je veoma edukatnivno i zanimljivo, takođe i zadovoljstvo učestvovati u ovoj aktivnosti, vrlo rado ću se odazvati sledećem takmičenju, pozivam svoje vršnjake da se i oni prijave kada se otvori sledeća prilika za to, kako bi kroz zanimljive aktivnosti proširili znanja o zemljama Evropske unije“.


U prostorijama „EU Kutka“ održano super finale kviza „Koliko poznaješ EU?“. Takmičari su imali tri kruga koja su se bodovala, a prema osvojenim bodovima plasirali su se u super finale, a kasnije su proglašeni i pobjednici.

Osim što su svi učesnici dobili simboličan poklon, pet najbolje plasiranih dobili su veučere od po 50 eura. Prvo mjesto osvoijo Haris Bučan učenik bjelopoljske gimnazije „Miloje Dobrašinović“, drugo mjesto Matija Filipović učenik srednje mješovite škole „Vuksan Đukić“ iz Mojkovca, dok je na trećem mjestu bila učenica takođe srednje mješovite škole „Vuksan Đukić“ Andrea Vuković, četvrto mjesto osvojila je Šejla Smakić učenica srednje medicinske škole „Dr. Branko Zogović“ iz Berana, a na petom mjestu našla se Jovana Rakonjac učenica bjelopoljske gimnazije „Miloje Dobrašinović“.


U sprovođenju kvalifikacija za kviz pomogli su volonteri: Aleksa Obradović, Jovana Folić, Šejla Smakić, Hana Mulić, Alda Hadžibegović i Nevena Jovanović.

Komisiju koja je pratila regularnost finala sačinjavali su članovi NVO MMNE, Željko Đukić, Seida Džafić, Aida Idrizović i Ena Pušija.
Ena Pušija asistentkinja na projektu „EU info Kutak na sjeveru Crne Gore“ uručila je vaučere u vrijednostui od po 50 eura pobjednicima kviza i saopštila je da su jako zadovoljni kako je proteko kviz i da su naišli na veliko interesovanje mladih za ovu aktivnost. Kako je kazala nisu se bazirali na Bijelo Polje, već i na ostale gradove sa sjevera. Ovom prilikom čestitala je pobjednicima i zahvalila se mladima iz Bijelog Polja, Berana i Mojkovca, te je dodala da je iznenađena znanjem mladih o zemljama Evropske unije s obzirom na to da su u pitanju veoma mladi ljudi. Takođe poručila je mladima da su vrata NVO MMNE i „Eu Kutka“ uvijek otvorena za sve koji imaju želju da nešto nauče i bave se zanimljivim, ali i korisnim poslom.


Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju sprovodi NVO MMNE, u partnerstvu sa NVO Sjeverna Zemlja, a finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE. Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.
Projekat finansira Evropska unija.