nudimo program za boljitak crne gore

Ova vlada će ostati jedna od najuspješnijih u istoriji, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić tokom prezentacije rezultata Vlade povodom prve godišnjice.


Posle godinu dana ne znam odakle da krenem, trebali bi dani da bi se ispričali svi rezultati ove vlade. Moja obaveza je da krenemo od onoga što smo zatekli. Imate tihu opstrukciju, zarobljenu državu, još zarobljenije pravosuđe. praznu kasu i ni jedan ugovor za nabavku vakcina.To je nedopustivo ako vi brinete o građanima.Da li je neko brinuo o građanima to će oni reći. Nema više progonjenih, nema progona novinara, građana, sveštenstva, desila se sloboga. Skup znanja i umjeća rezultirao je domaćinskim upravljanjem. Zahvalan sam svima koji su nas podržavali, to je Demokratska CG, URA, Prava Crna Gora, djelovi DF-a, SNP-a neki su nas podržavali javno, a neki tajno – ocijenio je premijer – istakao je on.


Premijer je naglasio da je bitka za zdravlje bila nešto najvažnije, te da Crna Gora danas ima preko milion vakcina.

 • Najbolji svjedok našeg rada je 700 miliona prihoda što je pet puta veće nego u 2020. Ova vlada se zadužila samo kad je morala. Naredni budžeti ne vode na to. Imali smo dva krizna trenutka, jedan da se poštuje sporazum potpisan 8. septebra, tada prilikom teške odluke da Vlada bude jasna, opredijelili smo se da Tužilački savjet ima preporuke Venecijanske komisije. Sada se vidi koliko je politička igra u svemu tome, nedostatak političke volje je doprinio da se ovaj problem riješi – dodao je predsjednik Vlade.

 • Najteži trenutak je, kako je dodao, oko autoputa, kada se mora donijeti odluka o potpisivanju aneksa šest.
 • Najznačajnija je i odluka da se stavi moratorijum na DUP Bečići i Budva – dodao je.

 • Osvrnuo se i na smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića.
 • Nije lak izbor smijeniti. To smo uradili isključivo i samo da bi iskazali da je sporazum za nas zakon. Ova Vlada je prošla i to iskušenje, nije to bilo jednostvano – ističe premijer.

 • Krivokapić je kada je borba protiv kriminala i korupcije podsjetimo na najveću zaplijenu kokaina, kao i na spriječavanje šverca duvana.
 • Nije se desilo ni jedno ubistvo tokom ove vlade, koje se događalo ranije. Da li se desilo da je jedan novinar bio ugrožen. To govori o našem odnosu prema medijima..Nezavisno kako vi pišete. Stalno nam prigovaraju da se bavimo crkvom i religijom.Ne bismo imali ovakve rezultate da smo ovo radili – dodao je.

 • On je naveo da se možda moglo uraditi više.
 • Od juna poslujemo sa suficitom, da podsjetim one što kritikuju postignuto u ekonomiji. Program Evropa sad daje snagu da svi osjetimo socijalnu pravdu. Mi nudimo programe za boljitak Crne Gore zbog toga smo neprijatelji svim političarima. Građani ne dozvolite da se igraju sa budžetom, zbog toga smo predložili da se glasa u paketu. Poruka ove vlade je jasna, pametno, izdržljivo za boljitak CG – kazao je on.

 • Dodao je i da neće ocijenjivati ministre.
  Krivokapić je kazao i da očekuje da će tužilaštvo i sudstvo da se pokrene iz močvare u koju ih je neko uvalio. Poručio je i da je porasla podrška građana EU i NATO.

 • Izvor: Bjelopoljske novosti