trinaesta-akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi, danas je u Kabinetu za transfuziju krvi sprovela trinaestu akciju dobrovoljnog davanja krvi, pod sloganom ,“Daj krv spasi život. Svaki davalac krvio je heroj”.


“Cilj ove akcije, i akcija koje organizujemo, jeste podizanje svijesti građana o važnosti obezbjeđivanja sigurnih količina krvi, kao i važnosti povećana dobrovoljnog, nenamjenskog davalaštva krvi. Pored navedenog, cilj je da se pozovu svi relevantni subjekti, privredni i društveni, na društvenu odgovornost i time obezbijede sigurne količine zdrave krvi, naročito u doba pandemije koronavirusa”, kazao je predsjednik Kluba DDK Bijelo Polje, Vlado Tomović.


Predsjednik opštinskog Crvenog krsta Bijelo Polje, dr Besim Kadić zahvalio se davaocima koji su danas donirali tečnost koja život znači i pozvao sve da se odazovu akcijama koje sprovode u saradnji sa Klubom DDK.


“Ovo je trinaesta akcija koju organizujemo u ovoj godini u saradnji sa Klubom DDK i partnerima, a koja se održava u Danima Crvenog Crvenog krsta, koji traju od 29 novembra do 6. decembra. Do kraja gorine planiramo da organizujemo još jednu akciju, kako bi uspješno zaokružili ovu godinu”, zaključio je dr Kadić.


Sugrađanin Miladin Joksimović danas je trideset i treći put dao krv.


,,Osjećaj je lijep, smatram da nema bolje stvari niti humanijeg gesta od davanja krvi, još ljepše je znati da ćete darivanjem dragocjene tečnosti nekome spasiti život“, istakao je Joksimović.


Dobrovoljni davaoc krvi, Milan Raonić, pozvao je sve sugrađane da se odazovu ovakvim akcijama.


,,Više od 30 puta sam darivao krv i to bih preporučio svima. Ja sam presrećan, mnogo mi znači ovo i saznanje da će nekome koristiti. Uvijek se odazovem ovakvim akcijama, i smatram da ćemo našim primjerima podstaći druge da isto učine“, dodaje Raonić.