obezbijedjena-pomoc-za-starije-osobe

Predsjednik Opštine Petar Smolović posjetio je Udruženje penzionera Bijelo Polje, gdje je razgovarao o problemima sa kojima se najstarija populacija u našem gradu suočava.


Na samom početku, predsjednik Smolović je iskoristio priliku da čestita na izboru novom rukovodstvu Udruženja penzionera na čelu sa predsjednikom Milanom Minićem i sekretarom Kujom Mustajbašićem i poželio puno uspjeha u radu.


Predsjednik je kazao da Opština ima razumijevanja za probleme i potrebe penzionera i nastoji da im, u mjeri mogućeg olakša svakodnevnicu.


“Ta pomoć ogleda se kroz projekat gerontodomaćiće, za šta Opština Bijelo Polje obezbjeđuje novac a pomogli smo kroz obezbjeđivanje zemljišta za izgradnju stambene zgrade za penzionere”, kazao je predsjednik Opštine.


Predstavnici Udruženja penzionera izrazili su zahvalnost predsjedniku Opštine na proaktivnom pristupu na stvaranju uslova za početak gradnje stambenog objekta i naglasili da je pored Opštine Bijelo Polje, podršku ovom projektu pružio i Savez penzionera Crne Gore, ali i ostale državne institucije.


Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu pokrene projekat “Senior kartica” za penzionere, preko koje će najstariji sugrađani moći da ostvaruju popuste na određene usluge i servise.