Informacije o ljudima koji su voljni da prime dozu vakcine u ime druge osobe u zamjenu za nekoliko stotina eura stižu sa svih strana.


Priča o zavisniku od heroina iz Štepanjskog naselja, koji je vakcinisan 23 puta, dolazi iz jedne infektivne klinike u Sloveniji. Kako se navodi, jedan Slovenac je oborio sve rekorde u primanju vakcine za imunizaciju protiv korona virusa, primivši nevjerovatne 23 doze.


Iracionalni strah od infekcije nije kumovao ovom pretjeranom vakcinisanju, nego je, prema pisanju slovenačkih medija, on je primao vakcine u ime drugih osoba a zauzvrat je dobijao novac koji je, navodno, trošio na svoju zavisnost.


Suzbijanju ovakvih manipulacija ne pomaže činjenica da je za primanje vakcine protiv korone u Sloveniji dovoljno pokazati karticu o zdravstvenom osiguranju, na kojoj ne postoji fotografija.


Slovenački portal “Delo” razgovarao je i sa dječakom koji je, prema sopstvenom priznanju, već primio četiri doze, tvrdi da ljudi često traže “zamjenika za vakcinaciju” još od maja ove godine.
Izvor: Kolektiv