Promocija knjige poezije ,,Drugi svijet“, autora Milisava Rosića iz Mojkovca, održana je sinoć u galeriji Centra za kulturu.


Uz kratak film, pjesme Olivere Bjelić i prisustvo velikog broja poštovalaca poezije, održano je ovo neobično pjesničko veče.


Kako je kazao profesor dr Mirko Jakovljević, mladi Rosić je pronašao drugi svijet, pronašao sebe, ali i drugačiji put do čitalaca.


“Čovjek vječito traga za slobodom, za istinom. Ovaj mladi čovjek je dugo tragao za nečim što će biti njegova lična karta, lična karta nekoga ko je uspio da se izdigne iznad sredine, da postane neko, a da tek sada svoju prvu zbirku pjesama objavljuje. Ovom mladom čovjeku se nagomilalo iskustvo koje je on sticao kroz, prije svega, svoju porodicu, svog oca, brata strica. Svi oni sun a neki način u njegovom svijetu i bave se svojim poslovima i svojim interesovanjima, a od svih tih interesovanja Rosić je našao svoj svijet i pronašao sebe” kazao je Jakovljević.


Književnica i recezent Rosićeve knjige,Nataša Žurić, kazala je da poetski prvjenac Milisava Rosića pokazuje već sada određenu autorsku i čitalačku zrelost.


“Ovaj poetski prvjenac hrabro istupa svojom tematikom,sa težnjom ka modernoj poeziji. Daleko od svijeta koji nas okružuje, autor svoju poetsku nit prepušta novom svijetu, čije širine tek spoznaje. Pri prvom dodiru sa ovom zbirkom, već se da naslutitiduboka misao kao vodilja sigurnom poetskom izrazu” istakla je Žurić.


Autor kaže da u svojoj poeziji opisuje jedan drugi svijet, svijet koji nije vidjljiv golim okom, ali se osjeća instiktom i intuicijom gdje je često prisutan i element osame.


“Osama je jedini pravi saveznik na putu do inspiracije. Velika je razlika da li je čovjek u pustinji ili pustinja u čovjeku . Samoća je veliko odricanje i veoma je teško, ali nagrada je pronalazak sebe. ” istakao je Rosić.

Program je vodio Edin Smailović.
Izdavač knjige poezije Drugi svijet je Lider mont media, Kolašin.
Tekst i foto: Radio Bijelo Polje