PUBLIKA UŽIVA U FILMSKIM PREMIJERAMA

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa distributerskim kućama, Bjelopoljci više ne čekaju na svjetske filmske premijere, kaže organizator kulturnih programa u Centru za kulturu Milivoje Kovačević.

– Zaista smo u poslednjih godinu i po dana napravili ozbiljan pomak, kvalitetnom saradnjom sa distributerskim kućama i prikazivanjem aktuelnih naslova iz filmske industrije uspjeli smo da privučemo bjelopoljsku publiku i razvijemo kod njih tu naviku odlaska u bioskop. Vjerujem da ćemo i u narednom periodu nastaviti ovim tempom, te da ćemo kvalitetnim, bogatim i raznovrsnim programom i u narednom periodu obezbijediti visoku posjećenost – istakao je Kovačević.

On je dodao da posebno raduje to što imaju redovnu publiku, koja ne propušta nijednu projekciju, ma o kojem žanru da je riječ.

-Tokom januara bude manja posjećenost kulturnim dešavanjima, zbog praznika i odmora, ali mi smo uspjeli da napunimo salu bjelopoljskog bioskopa, a posebno raduje što su priliku da uživaju u animiranim filmovima imali naši najmlađi sugrađani – kaže Kovačević.

Već imaju zakazane projekcije i za naredni period, pa će se svake nedjelje prikazivati po dva filma.

“Od prije dva dana počeli smo prikazivanje novog francuskog filma “Asteriks i Obeliks – Srednje kraljevstvo”, u režiji Gijoma Kanea, a potom imamo najave za film „Klub ubica”, kao i za „Titanik”, koji će biti u 3D projekciji. O tačnom terminu ovih projekcija, ali i svih narednih, pravovremeno ćemo informisati publiku putem našeg zvaničnog instagram profila, ali i svakako putem medija – najavio je Kovačević.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović