USKORO KONAČNA ODLUKA

Istražni organi uskoro će saopštiti odluku o istražnim radnjama sprovedenim u bjelopoljskom Domu za stara lica u vezi sa prijavom članova familije da im je tijelo korisnice ustanove predato bez burme i zlatnog zuba u vilici.

Stigli su svi spisi i dokumentacija koju je odradio ovdašnji Centar bezbjednosti. Sve izjave svjedoka i zaposlenih, odnosno i druge radnje iz njihove nadležnosti. Proučeni su svi spisi, završene sve izviđajne radnje i narednih dana biće poznato sve o ovom slučaju i biće donijeta odluka o daljim koracima u ovom slučaju – kazala je osnovna državna tužiteljka Danijela Ćuković.


Štićenici Doma starih ,,Bijelo Polje”, C. S., koja je u toj ustanovi preminula 19. Oktobra, neko joj je nakon smrti navodno sa prsta ukrao burmu i iz vilice izvadio zlatan zub, tvrdio je njen bratanac B. S.

USKORO KONAČNA ODLUKA

Kada nam je javljeno da je tetka preminula, odmah smo stupili u kontakt sa socijalnom radnicom koja nas je obavijestila da preminula nema novca i dragocjenosti. Bili smo saglasni, ali smo imali opasku – rekli smo joj da tetka ima samo burmu. Tražio sam da vidimo tijelo svoje tetke. Dozvolili su nam. Ušli smo i pogledali. Kada smo ustanovili da nema burme na domalom prstu desne ruke, otvorio sam njena usta i vidio da joj je izvađen zub iz gornje vilice, na kom je bila zlatna krunica. Uznemirio sam se. Nisam mogao ni da sanjam da se takvo nešto može dogoditi kod nas. Vikao sam na osoblje, tražeći odgovor – ko je skrnavio tijelo moje tetke – kaže B. S.


U Domu za stara lica su kazali da su sproveli kompletnu internu istragu i da su ubijeđeni da niko od zaposlenih nije učestvovao u bilo kojim radnjama vezanim za ovu korisnicu.


Izvor: Dan