POTKRAJČANI UGROŽENI ZBOG BRZE VOŽNJE

Jedan od više stotina stanovnika naselja Potkrajci Rasim Šukurica, kaže da je njihovo naselje ugroženo jer žive tik uz magistralu Bijelo Polje – Beograd koja nema adekvatnu saobraćajnu barikadu.

Ovom magistralom se uglavnom brzo vozi, zbog čega Šukurica ističe da su im životi ugroženi.

Za portal sjevercg je kazao, da ne smiju da izađu ispred svojih kuća, jer očekuju da im neko sa magistrale sa autom upadne u dvorište, navodeći jedan primer, gdje je jedno auto u brzini 150 kilometara na sat skoro upao u kuću komšije, nego se zbog betonske ograde zadržao u dvorište.

Šukuricanavodi da su na ovom potezu udesi nerijetki, te da je prije neku noć jedno auto udarilo u stub rasvjete i odvukao ga deset metara, pokazujući o kojem se stubu radi i da se radi o istom stubu, u koji je kako kaže, udario prije nekoliko godina, jedan mlad momak kojom prilikom je i izgubio život.

Sa njim je saglasan i njegov komšija Nedović Vekoslav navodi, da su godinama ugroženi zbog brze vožnje nesavjesnih vozača, koji voze i po 170 kilometara na sat, iako je ovo naseljeno mjesto.

Nedović pita zašto nigdje nema oznaka da je naseljeno mjesto i koja je dozvoljena brzina, navodeći da jedino mogu biti postavljene fiksne kamere koje će kontrolisati čitavu magistralu, da bi se spriječili nesavjesni vozači.

Predsjednik mjesne zajednice Potkrajce, koja ima oko dvije hiljade stanovinka, Dževad Omerović za Portal sjevercg je kazao da se obraćao Centru bezbjednosti (CB) Bijelo Polje da se postave radari na ovoj dionici i da su nakon toga policajci izvjesno vrijeme kontrolisali vozače. Tada se situacija popravila, ali čim su policajci prestali da vrše kontrolu, opet se krenulo sa brzom vožnom nesavjesnih vozača.

Omerović apeluje na CB Bijelo Polje, da pod hitno nešto preduzmu kako ne bi neko izgubio život.

Foto: Sjevercg

Izvor: Sjevercg