POMOĆ DJECI BEZ RODITELJA

Humanitarni fond “Hilal” i tokom novogodišnjih praznika nastavio je sa svojim aktivnostima.
Kako ističe potpredsjednik ove humanitarne organizacije Nusret Erović, posebno se pažnja poklanja akcijama u kojima pomoć imaju oni najmlađi, posebno djeca bez jednog roditelja – jetimi(siročići).

Mnogo je vas koji redovno ili povremeno izdvajate sredstva za jedan broj jetima, kojih trenutno na spisku fonda “Hilal” ima 62. Veliki prijatelj i član fonda “Hilal” već godinama je Elvis Eka Rebronja iz Luksemburga.

Na njegovu inicijativu i želju pokrenuo je sa fondom “Hilal” jednu lijepu akciju, a to je da se jednom ili dva puta godišnje organizuje ručak i druženje za djecu bez jednog roditelja koja su dio “Hilal” ekipe. Tim povodom Rebronja je bio organizator i ugostio 20 mališana iz Bijelog Polja i Pljevalja – kaže Erović i dodaje da je to bilo jedno lijepo i spontano druženje koje će možda prerasti u tradicionalno.

POMOĆ DJECI BEZ RODITELJA

Zaista gest vrijedan pažnje. Osim ovog ugođaja, za mališane su obezbijeđeni i slatki pokloni, koje je finansirao cemat iz Belgije i Edukativno kulturni centar Elif. Najmlađima se obratio efendija Zehrudin Suljević, uz najupečatljivije poruke šta znači pomagati a dijete koje raste bez jednog roditelja, a kojem je pomoć potrebna. Zahvaljujemo svim donatorima koji već deceniju prate misiju “Hilal” fonda. Sreća je da bude donatorima koji svaki mjesec pomažu porodice u potrebi, među kojima su i jetimi – zaključio je Erović.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović