MLADI SU BUDUĆNOST GRADA I DRŽAVE

Predsjenik Skupštine opštine Bijelo Polje Ernad Suljević ugostio je članove savjeta mladih za EU, koji je formiran u sklopu projekta EU kutak a realizuje ga NVO Multimedijal Montenegro (MMNE). Suljević je tom prilikom poručio da su mladi budućnost grada I da čine sve da im obezbijede bolje uslove.


“Mi zbog njih radimo, stvaramo I trudimo se da budućim generacijama ostavimo bolje uslove za život.
Bez sumnje, svi smo posvećeni idealima bolje budućnosti za mlade. Takođe ohrabruje činjenica da imamo dosta mladih među odbornicima, čak su I pojedini odbornički klubovi u potpunosti sastavljeni od mladih.

Ova činjenica je podstrek I za druge da se uključe, da afirmišu mlade I daju im priliku da sopstvenim idejama I predlozima kreirajući budućnost”, kazao je predsjednik lokalnog parlamenta.


On je istakao da je Skupština organ u kojem se donose sve odluke neophodne za funkcionisanje lokalne samouprave.

MLADI SU BUDUĆNOST GRADA I DRŽAVE


– Mi smo servis građana, a sve odluke koje se usvajaju, pa i one koje se predlažu, usmjerene su na stvaranje boljih uslova za život građana. Zato smo i spremni da razgovaramo sa mladima, da čujemo njihova mišljenja, razmotrimo i usvojimo njihove ideje – kazao je predsjednik SO Ernad Suljević, poručujući da su vrata bjelopoljskog lokalnog parlamenta otvorena za mlade.


On je napomenuo da su od 37 odbornika u lokalnom parlamentu, sedam odbornica i odbornika mlađi od 30 godina, a 13 imaju između 30 i 40 godina.


Skupština opštine Bijelo Polje, kako je naglasio snažnp podržava EU integracije, a tako će biti I u narednom period.


– Da smo posvećeni EU intergacijama pokazuje i to da smo formirali Odbor za međunarodne odnose i saradnju, implementiramo sve zakone koji se usvajaju na državnom nivou, prilagođavamo i usklađujemo naš normativni okvir sa državnim, ali i EU zakonodavstvom – dodao je Suljević.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović