PROTESTNI SKUPOVI ZAPOSLENIH U HITNOJ U VIŠE GRADOVA

Zaposleni u bjelopoljskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć okupili su se danas ispred Opšte bolnice kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog napada na ljekare koji su se dogodili prethodnih dana.

Sirene hitne pomoći odjekivale su ne samo u Bijelom Polju, već i u drugim crnogorskim gradovima, a rukovodilac bjelopoljskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, dr Besim Kadić, poručio je da je tužno što na ovaj način moraju da apeluju na građane, kako bi se zaustavilo neprimjereno ponašanje prema zdravstvenim radnicima.

“Žalosno je da na ovakav način moramo da izrazimo naše nezadovoljstvo zbog neprimjerenog ponašanja onih koji nijesu upućeni u naš posao i u naše probleme, a koji su spremni da daju negativan sud o našem radu. U poslednjih nekoliko dana imali smo dvije nemile situacije, ja se nadam da se to neće više ponoviti, jer mi radimo onako kako to nalažu sve strukture i kako je propisano protokolima”, istakao je dr Kadić.

PROTESTNI SKUPOVI ZAPOSLENIH U HITNOJ U VIŠE GRADOVA

On je saopštio i da narod mora znati da zaposleni u Hitnoj medicinskoj pomoći ulažu maksimalne napore kako bi u svakom trenutku i na svakom mjestu pružili pomoć onima kojima je potrebna.

“Pomažemo ljudima onoliko koliko možemo, sa onoliko kadra koliko imamo, a samo prošle godine je Hitna medicinska pomoć u Bijelom Polju pregledala preko 22 hiljade ljudi, što zaista nije mala stvar. Mi moramo svudgje da stignemo, da na svakom mjestu budemo prisutni, da ukažemo pomoć, a narod je malo nestrpljiv. Ja bih volio da imaju više razumijevanja i da znaju da radimo sve što je u našoj mogućnosti kako bi svima izašli u susret”, naveo je rukovodilac Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Bijelom Polju.

Dr Kadić je napomenuo da ta služba ima 22 zaposlenih i samo dva stalna ljekara.

“Mi uradimo i preko 60 – 70 % pregleda za koje i nijesmo obavezni, već pomažemo i Domu zdravlja i ostalim zdravstvenim strukturama. Zato se nadam da će narod imati više obzira prema nama i onome što radimo, te da se ovakve situacije neće ponoviti, jer ne želimo preko suda da tražimo pravdu”, poručio je dr Besim Kadić.