“PANDA” SPOJILA KINU I BIJELO POLJE

Da razumijevanje i ljubav ne poznaju granice potvrđuje i slučaj četvorogodišnje Bjelopoljke Bogdane Radović. Naime, ova djevojčica je izgubila igračku pandu, ali je, zahvaljujući razumijevanju Ambasade Republike Kine u Crnoj Gori, ponovo obradovana ovom igračkom.

Kako su ispričali njeni roditelji, Bogdana je prije nekoliko mjeseci u podgoričkom Delta sitiju učestvujući u igri dobila plišanu pandu.

– Ta panda je za nju postala više od obične igračke. Nije se odvajala od nje ni kada je spavala. Svima je govorila da je to njen prijatelj iz daleke Kine – kazala je Bogdanina majka Bojana Radović. Međutim, vraćajući se sa putovanja u Srbiju, negdje oko Nove Varoši, Bogdana je izgubila svoju pandu, koja je završila u rijeci.

– Pokušali smo da pronađemo sličnu igračku, ali je nijesmo našli. Kupili smo zamjenu, ali je Bogdana nije prihvatila i samo je pričala o svojoj pravoj “pandi” iz Kine. Zato vam se obraćamo da ukoliko je negdje ostao još neki primjerak “pande” da nam omogućite da ga kupimo – obratili subse Bogdanini roditeli Ambasadi Kine.

Odgovor iz ambasade je brzo stigao.

– Uspjeli smo da pronađemo jednu identičnu igračku pandu. Drago nam je što smo doprinijeli velikom osmijehu male djevojčice – odgovorili su iz Ambasade Kine u Podgorici.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović