SMOLOVIĆ KANDIDAT DPS-A ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE BIJELO POLJE

Aktuelni predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović ponovo je kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) za čelno mjesto naše opštine, nezvanično saznaje TV Vijesti iz više izvora.

To znači da bi Smolović trebao da bude izabran za predsjednika opštine na današnoj sjednici Skupštine na kojoj je jedina tačka dnevnog reda – izbor predsjednika opštine.

Sjednica je prvobitno zakazana za 14 sati, ali pomjerena je za 18 časova. Do pomjeranja je došlo zbog održavanja sjednica Izvršnog odbora DPS-a u 12h, a kasnije Opštinskog odbora DPS Bijelo Polje u 14 sati na kojima je odlučeno da će Smolović biti kandidat za predsjednika opštine.

Zbog ovakve odluke desetak članova OO DPS je napustilo sjednicu. Oni su dio bjelopoljskog odbora DPS-a koji smatraja da to mjesto ne pripada Smoloviću, već nosiocu liste na lokalnim izborima i potpredsjedniku stranke Abazu Dizdareviću. Oni tvrde da je izbor Smolovica prevara birača i prekrajanje izborne volje građana. Izvori TV Vijesti tvrde da je zbog toga danas na sjednicama rasprava bila vrlo dinamična između onih koji su za izbor Smolovića, odnosno Dizdarevića.

Špekuliše se i da bi Smolović na čelu opštine ostao do parlamentarnih izbora kada bi čelnu funkciju prepustio Dizdarevicu, dok ga ne izaberu za poslanika.

Izvor: TV Vijesti