HITNA SJUTRA PROTESTUJE

Redakciji portala Vijesti iz Bijelog Polja dostavljeno je saopštenje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, u kojem je saopšteno da sjutra pripremaju protest.

Protest je zakazan za 12 časova.

U svim jedinicama Hitne medicinske pomoći u Crnoj Gori zaposleni će se okupiti na trideset minuta i na trideset sekundi i simbolično upaliti zvučnu signalizaciju, kako su naveli, ne kako bi zaustavili proces rada jer Hitna pomoć ne može obustaviti proces rada, već kako bi na taj način uputili jasnu poruku javnosti da se maltretiranje i ponižavanje zdravstvenih radnika mora zaustaviti.

HITNA SJUTRA PROTESTUJE

Saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

“Suočeni sa konstantnim pritiscima na zdravstvene radnike i nemilim događajima kojima su izloženi ljekari, medicinski tehničari i zdravstveno osoblje a koje je kulminiralo fizičkim napadom na ljekara Hitne pomoći – prinuđeni smo da uputimo apel javnosti kako bi se zaustavilo maltretiranje zdravstvenih radnika koji su posvećeni spašavanju života u svakom trenutku i na svakom mjestu.

Pozivamo na razumijevanje najodgovornijeg posla i prestanak linča zaposlenih Hitne pomoći koji su 24 časa dnevno 365 dana u godini na usluzi svim građanima kojima je medicinska pomoć potrebna.

Mi nijesmo heroji, već u svim uslovima i okolnostima samo obavljamo svoj posao. Ovim putem i na ovaj način želimo da podignemo glas jer minut znači spašen život i svaki atak znači ugrožavanje kako naših, tako i ugrožavanje života naših pacijenata.

Bavljenje najodgovornijom profesijom u najmanju ruku zaslužuje makar minimum uvažavanja od strane građana, a ne maltretiranja i poniženja. U Hitnoj pomoći nema odlaganja i zaustavljanja procesa rada jer vrijeme ne čeka. I sada smo na svojim radnim mjestima i tražimo jedino da nam se omogući da radimo svoj posao s punom sviješću o odgovornosti koju imamo prema pacijentima.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore”.