TONČIĆ: NIJE BILO OZBILJNIJEG NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA U TOKU AKCIJE “PETARDA” I “KAD PIJEM NE VOZIM”

Tokom novogodišnjih praznika nije bilo ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira, niti težih saobraćajnih nesreća na području bjelopoljske opštine. Tu informaciju saopštio je načelnik Centra bezbjednosti Bijelo Polje, Radovan Tončić.

„Naši službenici su konstantno na terenu. Sve je pod kontrolom, tako da mogu konstatovati da je ovaj period protekao mirno. Bezbjednosna situacija u gradu je bila stabilna i tokom novogodišnjih praznika“, kazao je načelnik Tončić za Radio Bijelo Polje.

On je istakao da je u toku akcija „Petarda“. Akcija koja je već dala određene rezultate.

„Uprava policije je više puta i priije praznika apelovala na građane da ne koriste zabranjena pirotehnička sredstva, a i dalje radimo na tome, pa je još uvijek u toku akcija ’Petarda’, u okviru koje smo već imali određene zaplijene“, naveo je načelnik CB Bijelo Polje.

Tončić je apelovao i na sve vozače da ne upravljaju saobraćajnim vozilima pod uticajem alkohola.

„Za vrijeme predstojećih božićnih praznika vršićemo pojačanu kontrolu upotrebe alkohola kod vozača i to u sklopu akcije ’Kad pijem ne vozim’. Zato apelujem na sve vozače da budu odgovorni, jer smo već u skladu sa našim nadležnostima neka lica lišili slobode zbog tog prekršaja. pratićemo i brzinu kretanje, kako bi bezbjednost u saobraćaju bila zaista na visokom nivou“, poručio je načelnik Centra bezbjednosti Bijelo Polje, Radovan Tončić.

Izvor: Dan