MILOŠ PEČURICA POBJEDNIK MEĐUNARODNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA

FIDE majstor Miloš Pečurica iz Bara pobjednik je prvog međunarodnog šahovskog “Bijelo Polje open 2023” koji je igran u hotelu “Franca” u organizaciji ŠK “Rokada”.


Kako je kazao u ime organizatora Zoran Lazarević, na turniru je učestvovalo 29 igrača iz Crne Gore i Albanije.

Igrano je sedam kola i viđen dobar šah. Tempo igre je 90 minuta po igraču + 30 sekundi za svaki odigrani potez. Ukupan novčani nagradni fiond bio je 1. 700 eura. Bilo je i mladih igrača, koji su skrenuli pažnju na sebe. Uradićemo sve da iduće godine turnir bude i jači po rejtingu, i masovniji ali i sa većim novčanim nagradama – kazao je Lazarević.

MILOŠ PEČURICA POBJEDNIK MEĐUNARODNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA


Bio je pobjednik turnira Pečurica zadovoljan igrom, uz zahvalnost organizatorima i žaljenje što su nekolicina rejtingovanih igrača u posldnjem trenutku otkazali učešće.


Nagrade je u ime suorganizatora JU “Centar za sport i rekreaciju” uručio direktor Marko Maslovarić.


Za prva tri mjesta su uručene medalje, najbljem pehari a za prvih 12 šahista novčane nagrade. Bilo je i nekoliko specijalnih nagrada.


Drugo mjesto pripalo je Aleksanderu Čenbuli iz Albanije, a treće Bjelopoljcu Arminu Mušoviću.
Od specijalnih nagrada priznanja su dobili najbolja šahistkinja Ndreko Ailin iz Albanije, najsupješniji omladinac Dino Grbović iz Podgorice, najbolji veteran Vukoman Orović iz bijelog Polja. Prva tri najbolje plasirana igrača sa rejtingom do 2.200 su Nikola Perišić iz Nikšića, njegov sugrađanin Božidar Janjušević i Admir Adrović iz Bijelog Polja.


Najsupješniji igrači domaćeg kluba,,Rokada” bili su Zoran Lazarević, Admir Adrović i Nikola Popović.


Konačan plasman: 1-2. Pećurica i Čembula 5,5 poena, 3-4. Mušović i Veljko Šćekić 5 poena, 5-7. Knežević, Dafa, Popadić 4,5 poena, 8-9. Kovačević i Perišić, 10-12. Radović, Srdanović i Striković 3,5 poena.

Izvor: Dan