HITNA POMOĆ NIJE HTJELA DA PREUZME POVRIJEĐENOG?

Uznemiravajući snimci kruže društvenim mrežama večeras nakon stravične nesreće koja se dogodila u tunelu Lokve, na kojima se može vidjeti žustra rasprava grupe zdravstvenih radnika i grupe građana.
Građani su, kao što se može vidjeti na snimku, optuživali radnike iz vozila Hitne pomoći nisu htjeli da preuzmu povrijeđenog.


Očevici su kazali Portalu Dana da je u pitanju vozilo Hitne pomoći iz Berana.

Nisu htjeli da preuzmu povrijeđenog jer nije bio sa njihove teritorije opštine. To je ubistvo sa predumišljajem. Strašno u kakvoj državi živimo – kazali su oni.


Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Berane – Rožaje, u tunelu Lokve večeras je poginuo Senad Kalač (29) iz Rožaja.

HITNA POMOĆ NIJE HTJELA DA PREUZME POVRIJEĐENOG?


Organizacija Alternativa objavila je večeras da je povredama podlegao još jedan mladić, ali zvanične informacije od OKC-a nismo mogli dobiti.


Nakon objave snimaka oglasio se i Zavod za medicinsku pomoć Crne Gore.

Povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u tunelu Lokve na magistralnom putu Berane-Rožaje i snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore obavještava javnost da je na licu mjesta smrtno stradalo jedno lice čiju je smrt konstatovao ljekar u timu jedinice Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Berane odradivši i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo, dok su druga dva lica sa teškim tjelesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu. Vozilo Hitne pomoći je na mjesto akcidenta stiglo na vrijeme a pod pritiskom prisutnih, policija je prevezla lice kome je konstatovana smrt, što je u suprotnosti sa ustaljenom praksom da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i nadležnog tužioca- zaključili su u saopštenju.

https://fb.watch/hTKdszl3h-/


Izvor: Dan