“ŽAO MI JE ŠTO NIJESAM IMAO VIŠE NOVCA DA DONIRAM”

Među herojima koji žele dobro ovom društvu je i Radomir Kovačević iz Bijelog Polja koji je dio skromnih primanja od 80 eura donirao za humanitarnu akciju „Srcem za Crnu Goru”, a ta vijesti je odjeknula regionom.


Njegov humani gest oduševio je mnoge, pa se organizuje akcija kojom se želi pomoći Radomiru kako njegova kuća ne bi prokišnjavala, a ekipa TVCG ga je posjetila.


Onamo gdje prestaje asfalt, a počinje makadam u selu Gornja Orahovica put vodi do doma Radomira Miša Kovačevića. O tome da je po svom humanom gestu čuven u regionu, Mišo je saznao od TVCG.

“ŽAO MI JE ŠTO NIJESAM IMAO VIŠE NOVCA DA DONIRAM”


Kovačević je kazao da se ne osjeća kao zvijezda već da mu je žao, kako je rekao fudbalera Pelea.


“A kakva zvijezda. Meni je najžalije Pelea što je otiša i Mihajlovića, jer ja sam bio rođen za sport, a sad što sam ostao da orem to je druga priča”, kazao je Kovačević.


To što je od 80 eura primanja 10 poslao da pomogne drugima, ne smatra podvigom već mu je žao što nije imao više. Pojašnjava zašto je novac poslao baš na adresu Javnog servisa.


“Vi ste najbolji, najtačniji, najpošteniji. Humanost je čudo, pomaganje drugom taj osjećaj to je nešto nemjerljivo. Pomozi nekome kada treba, a kada pjeva može i sam”, kazao je Kovačević.


Radomir ima četiri koze, uživa u miru i ljepoti koju pruža seoski život. Mladost je proveo, kaže radeći fizičke poslove i sebi nije obezbijedio najbolje uslove za život.


“Grijem vodu sipam kupam se ovdje. Nema bojlera, nema svijetla, nema ništa. Posluži i ovo, e sad da ima luksuzno kupatilo, bojler, pločice to bi bolje bilo za moje uslove je nemoguće”, navodi Kovačević.


TV ekran je Radomiru prozor u svijet koji uglavnom nije nimalo ružičast. Žao mu bude što više ne brinemo jedni o drugima.


“Mi Crnogorci, nas interesuje samo fotelja, da ja imam, a hoće li imati onaj tamo, to njega ne interesuje. Svemu će doći kraj, sve ima početak i kraj”, zaključuje Kovačević.


Možda i kraj ove priče bude početak druge o tome da se dobro dobrim vraća.

https://fb.watch/hSraKpmEb1/


Izvor: RTCG