U STARAČKOM DOMU LJUBAVI NE FALI

Pomoćnica direktora Marijana Smolović kaže da kada dođe novi korisnik on je na početku skeptičan po svim pitanjima, sve dok se malo oslobodi i navikne na okruženje.

– Tu ključnu ulogu imaju socijalni radnici, psiholog i radno-okupacioni terapeut koji ga pripremaju na adaptaciju na kolektivni smještaj, upoznavanje sa ostalim korisnicima. Taj period adaptacije traje okvirno mjesec – pojašnjava Smolović i dodaje da se želje korisnika uvijek poštuju.

– Naš rad je transparentan i sve aktivnosti i dešavanja mogu se naći na sajtu naše ustanove, a na društvenoj mreži Fejsbuk objavljujemo i šta se radi sa korisnicima u našoj ustanovi, tako da budući korisnici i svi oni koji su zainteresovani za rad ove ustanove mogu tamo da isprate sva dešavanja, kaže Smolović.

U STARAČKOM DOMU LJUBAVI NE FALI

Od početka postojanja Doma starih u Bijelom Polju desila su se tri vjenčanja između korisnika koji su se tu upoznali, družili i zaljubili.

-Mi smo uvijek za ljubav, korisnici koji se nađu, da tako kažem, koji se druže pa vremenom između njih procvjeta ljubav, njih uvijek podržimo. Ljubavi u ovoj ustanovi nikad ne fali. Organizovali smo im vjenčanje i veselimo se sa njima, i na kraju i dobiju sobu u kojoj će biti zajedno smješteni. Naravno i svi ostali korisnici doma uživaju u ovakvim aktivnostima, podrže sreću svojih kolega, na zabavi zajedno uživaju – priča sa osmijehom pomoćnica direktora Marijana Smolović.

Dodaje da trenutno ima još potencijalnih kandidata za sklapanje braka u Domu.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović