SMOLOVIĆ: PROŠLA GODINA JE BILA IZUZETNO DINAMIČNA, ALI I USPJEŠNA

Učesnike svečane sjednice pozdravio je predjsednik Opštine, Petar Smolović, koji je istakao da je 3. januar najznačajniji datum u savremenoj istoriji Bijelog Polja.

“Dan oslobođenja Bijelog Polja, ovjenčan slavom rodoljublja, podsjeća, obavezuje i putokazuje, nepobjedivoj ideji građanske koncepcije, da su mir, tolerancija I nadnacionalna svijest, zalog prošlosti i stubovi evropske budućnosti. Svi mi sa dubokim pijetetom poštujemo ovaj dan kao simbol zajedničkog žrtvovanja tokom Narodnooslobodilačke borbe, kada su doprinos jednako dali pripadnici svih nacionalnosti i vjeroispovjesti, ne štedjeći svoje živote za mir i slobodu. Neka je vječna slava brojnim žrtvama fašističkog terora iz bjelopoljskog kraja, a posebna vanvremena počast narodnim herojima i prvoborcima”, kazao je predsjednik Smolović.

SMOLOVIĆ: PROŠLA GODINA JE BILA IZUZETNO DINAMIČNA, ALI I USPJEŠNA

Na žalost, kako je istakao, i danas, u 21. vijeku, imamo slične izazove, u drugom pojavnom obliku, ali nista manje izazovne.

“Šta god da se trenutno dešava na savremenoj političkoj sceni, ne može zasjeniti svjetlost antifašizma i svenarodnog otpora okupatoru koji ostaje uklesan u stijene crnogorske državnosti. Podsjećam vas da je Crna Gora ostala nepokorna i vječna, uprkos svim osvajačima i istorijskim izazovima. Naša budućnost je jedino održiva na građanskoj orjentaciji, miru, toleranciji i suživotu uz ubrzan put ka evropskoj zajednici kojoj težimo”, naglasio je prvi čovjek bjelopoljske opštine.

On je napomenuo da se na realizaciji programskih aktivnosti u protekloj godini predano radilo, ali i naglasio da su svi svjedočili nedovoljnom razumijevanju značaja razvojnih projekata, na kojima počiva perspektiva sjevera Crne Gore, od sadašnje Vlade.

“Ipak, uz maksimalni napor i angažovanje, postigli smo zavidne rezultate u onome što je od nas zavisilo. Domaćinski smo poslovali, trudeći se da unaprijedimo sve oblasti, u centar stavljajući zadovoljstvo građana kao rezultantu svih naših napora. Zato smo i zavrijedili povjerenje građana da nastavimo voditi grad u narednom periodu još marljivije i senzibilnije, bogatiji za iskustvo koje smo u međuvremenu stekli”, naveo je predsjednik.

Smolović je istakao da su, uprkos svim izazovima, u prethodne četiri godine ostvarili većinu onog što su obećali građanima.

“Ukupna vrijednost svih realizovanih aktivnosti i projekata, kao i započetih, prelazi cifru od 100 miliona eura, kako smo tada optimistično i obećali Bjelopoljcima. Ali smo duboko svjesni da moramo i možemo još više i bolje, da vremena za čekanje nema, jer moramo sustići sve ono što je u ratovima i krizama propušteno. Zato je naš zadatak da naporno i savjesno radimo na unapređenju života u našem Bijelom Polju. Samo svi zejedno možemo doprinijeti napretku, da kao svoji na svome dostojno živimo evropskim standardom kojem težimo”, poručio je Smolović.

Izvor: RBP