U DOMU ZA STARE SVE PO STANDARDIMA

Govoreći o radu Doma starih u Bijelom Polju, direktor te ustanove Radosav Nišavić ističe da je njihov zadatak da korisnike na svaki način animiraju, da učestvuju u terapijama ove vrste kako ne bi provodili vrijeme samo u krevetu i gledajući televiziju.

Njihovim učešćem dolazi do bolje socijalizacije u Domu i korisnici kvalitetnije iskorišćavaju svoje slobodno vrijeme – kaže Nišavić.

Dodaje da imaju značajnu pomoć od Ministarstva rada i socijalnog staranja, i da će staust ove gerontoustanove umnogome olakšati povećanje cijene smještaja, ali i najavljena stopostotna subvencija Centra za socijalni rad.

– Inače, u prizemlju imamo odjele za demenciju i palijativu, koji su zatvorenog tipa, gdje je smješteno 20 korisnika. Samo za taj dio imamo liste čekanja – ističe Nišavić, naglašavajući da je 200 korisnika makismalan kapacitet za normalan rad i poslovanje.

Sve po standardima

Dom starih Bijelo Polje proslavio je nedavno dvanaest godina postojanja i rada.

– Prvog decembra 2010. godine JU Dom starih “Bijelo Polje” započela je svoju misiju. Pružanje pomoći i zbrinjavanje najstarijih članova društva. Danas, 12 godina kasnije, sa ponosom ističemo da smo uspjeli da zbrinemo preko hiljadu korisnika i pružimo im priliku i snagu da dostojanstveno prožive poslednje poglavlje života. Da im uljepšamo i produžimo život, naveo je direktor dr Radoslav Nišavić.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović