NOVOGODIŠNJI BAZAR ULJEPŠAO PRAZNIČNU ATMOSFERU

Novogodišnju atmosferu u Bijelom Polju uljepšao je i novogodišnji bazar otvoren u srijedu.

Na štandovima svoje ponude predstavili su proizvođači ljekovitog bilja, voća, povrća, rakije, meda, mlječnih proizvoda, mesa, peciva, specijaliteta i đakonija, autentičnih rukotvorina, predmeti starih zanata, proizvodi od vune…

Preko 25 izlagača iz Crne Gore i Srbije na novogodišnjem bazaru u Bijelom Polju predstavilo je svoje proizvode. Među njima i Indira Drndar koja je izložila svoje kreativne rukotvorine.

“Pravimo korpe razne, za svašta ima, šalove, kape, čarape, potkušulje, torbe”, a na pitanje koliko joj znači ovaj sajam? Pa znači za te svoje promocije, da bi se nešto prodalo”, saopštila je Indira Drndar.

Iako se ljekovitim biljem bavi više od dvije decenije i Stanojki Joksimović novogodišnji bazar dobro dođe za promociju svojih proizvoda.

“Većina je čajeva iz Bijelog Polja,, ima sjenički kraj Giljeva, znači fokusiram se planina Bjelasica, Sinjajevina, Durmitor i tako. Ja sama to radim, berem, sušim, pakujem, skaldištim, sve sama”, kazala je Joksimović.

Među izlagačima je i mlada Nerma Omerović Ramović koja je odnedavno počela da izrađuje nakit od polimerne gline.

“Imam razne kalupe, glinu naručujem i onda, sama dizajniram i izrađujem, onda trebaju da se peku jedno 20ak minutamalo ih obrusim i to je to”, kazala je Omerović.

Novogodišnji bazar otovoren je u srijedu, a trajaće još danas. Građani i posjetioci Bijelog Polja mogu da uživaju u muzici IT TON, dobrom vinu i lijepo ukrašenom gradu. U najvećoj opštini na sjeveru više je ljudi nego obično, a gužve kao i svaki put za vrijeme odmora i praznika, stvara dijaspora. Sve to daje neku posebnu magiju novoj godini, ističu iz Turističke organizacije Bijelog Polja.

“Trudimo se kao organizatori da upotpunimo taj sadržaj tako da svakog dana će biti ovdje na trgu muzika, posljednjeg dana imamo jedno iznenađenje za djecu, u 12 časova tu će biti jedan animator, tako da ovim putem pozivam i roditelje i djecu. Vrijeme nas isto služi, mi se nadamo da će ova naša ponuda naš grad u što ljepšem svjetlu predstavi i kao što vidite opština se potrudila da ovaj ambijent podigne na još veći nivo u odnosu na prethodnu godinu”, kazala je Violeta Obradović iz TO Bijelo Polje.

Izvor: Vijesti

Novinarka: Alisa Hajdarpašić

Videozapis pogledajte na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/vijestiizbijelogpolja.me/videos/474468751515876