ATLETSKI SAVEZ CRNE GORE DODIJELIO SEDAM NAGRADA ZA ČLANOVE JEDINSTVA

Atletski savez Crne Gore je u Podgorici upriličio doček za najbolje atletičare i atletičarke Crne Gore u 2022. godini.

Tradicionalnom izboru najboljih prisustvovali su, ministar Ministarstva za sport i mlade Vasilije Lalošević sa saradnicima, kao i predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Za atletičare atletskog kluba Jedinstvo 2022. godina je bila jedna od najuspešnijih sezona i to je od strane Atletskog saveza Crne Gore vrednovano sa čak sedam priznanja, a zvanično od strane Ministarstva sporta i mladih klub je rangiran kao drugi najuspešniji atletski klub u državi(ispred je samo AK “Podgorica”, za koji nastupa Marija Vuković, Danijel Furtula, Tomaš Đurović i drugi).

Atletičarka Jedinstva Kristina Rakočević, dobila je specijalno priznanje ASCG-a, riječ je o vicešampionki Igri malih zemalja Evrope, dvostrukoj seniorskoj državnoj prvakinji, osvajačici dva zlata na MOSI..

Risto Drobnjak je dobitnik posebnog priznanja. Drobnjak je osvojio sedmo mjesto na prvenstvu Mediterana za mlađe seniore, takođe je i državni prvak. Kao i zlatni u bacanju disku, drugi u bacanju kugli na MOSI.. Takođe je osvajač i mnogih medalja na najjačim međunarodnim mitinzima u regionu.

I Anđela Drobnjak je dobitnica priznanja. Ona je takmičarka sa najviše osvojenih medalja na državnom prvenstvu za seniorke.

Atletičar Haris Adrović je proglašen za najboljeg mlađeg juniora u 2022. godini. U pitanju je perspektivni sportista Bijelog Polja, juniorski reprezentativac Crne Gore. Adroviče je ostvario i plasmane sedmi na Balkanskom prvenstvu, a prvi na školskoj Balkanijadi koja se ove godine održala u Ohridu.

Amra Hubanić je proglašena za najbolju mlađu pionirku u državi. Vlasnica je četiri državna rekorda, u pitanju je i višestruka državna prvakinja.

Zbog ovih sjajnih rezultata kluba i atletičara treneri kluba dobili su najveća trenersku priznanja u Atletskom savezu. Osman Erović je dobitnik specijalnog priznanja za ostvarene rezultate u 2022. godine, a Branislav Maslovarić je dobio posebno priznanje za ostvarene rezultate u 2022. godini.